Читај ми!

Puno naših stručnjaka živi i radi u Londonu

Ambasadorka Srbije u Londonu, Aleksandra Joksimović, kaže da u Velikoj Britaniji radi značajan broj srpskih lekara i naučnika, i da su neki od njih dali i značajan doprinos u borbi protiv kovida.

Ambasada Republike Srbije u Londonu nalazi se u Ulici Belgrejv, u delu grada koji se zove Belgrejv, što se za samo jedno slovo razlikuje od reči Belgrejd, odnosno Beograd. U komšiluku je i niz drugih ambasada iz raznih zemalja.

Ambasadorka Srbije Aleksandra Joksimović kaže da u današnje vreme srpskih državljana ima u nizu gradova Velike Britanije, kao i na vrhunskim svetskim univerzitetima u Oksfordu i Kembridžu.

"Naših profesora ima sve do Edinburga i Glazgova. Ono što je za mene predstavljalo izuzetno pozitivan element jeste da je nekoliko naših naučnica na Oksfordu učestvovalo u istraživanjima u vezi sa vakcinom protiv kovida, dakle, one su dale svoj aktivni doprinos, ja sam više puta razgovarala sa njima o njihovom doprinosu i naučnom radu. Imamo jednog profesora na Sauptemptonu koji je takođe radio na lečenju od kovida", kaže ambasadorka Joksimović.

Ambasadorka Aleksandra Joksimović ističe da je u srpskoj zajednici u Londonu uvek veliko uzbuđenje pred početak Vimbldona i dolaska Novaka Đokovića.

"Bez svake dileme, Novak Đoković je čest gost u Londonu, na teniskim terenima, veliki broj pobeda je ostvario na Vimbldonu, kao i na turnirima najboljih. I ove godine se očekuje njegovo učešće na Vimbldonu, držimo palčeve da kao dva prethodna puta slavi kao pobednik", kaže ambasadorka.

Ambasada Republike Srbije je mesto gde se i tokom cele godine mogu sresti i gosti iz Srbije, kao i predstavnici srpske dijaspore iz cele Velike Britanije, a važnu ulogu ima i ovdašnji konzulat, kada je reč o prijavi za pasoše i ostala dokumenta.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво