Читај ми!

Ivanjičani iz Amerike pomažu rodni kraj

Na donatorskoj večeri u Čikagu skupljena su značajna sredstva za potrebe Doma zdravlja u Ivanjici. Organizator je Srpsko-američko medicinsko društvo iz Vašingtona, na čijem čelu je dr Ivan Aksentijević. Glavni donator ovoga puta je bio Dušan Petrović, poslovni čovek srpskog porekla koji je rođen i odrastao u Americi, ali se ponosi svojim poreklom.

Na donatorskom skupu u jednom restoranu na periferiji Čikaga, rukovodioci srpsko-američke medicinske asocijacije iz Vašingtona dr Ivan Aksentijević i Zoran Mladenović pokazali su prisutnima rezultate nekih od projekata u medicinskim ustanovama u Srbiji u koje su sada uložili.

Sredstva sa ovog događaja u Čikagu biće uložena u Ivanjici, skupljene oko 150000 dolara, a najveći donator je Dušan Djuk Petrović, predsednik čuvene kompanije Rigli. On nam prenosi da je donirao 100000 američkih dolara na ovom događaju. Jedan od njegovih razloga je ponos na Ivanjicu, odakle je, ne samo njegov otac, već i cela porodica ima tradiciju u Ivanjici od 300 godina. Donator Ivan Aksentijević putuje barem dva puta godišnje u Srbiju.

"Ovo je veliki događaj jer je došlo dosta i Amerikanaca i Srba i dosta Ivanjičana i skupiće se verovatno 150000 dolara koje će otići u svrhe renoviranja i opremanja zdravstvenog centra u Ivanjici. To je velika stvar za taj grad i da ćemo moći da im napravimo potpuno novi zdravstveni centar, koji će ljudima omogućiti kvalitetnu negu", kaže dr Ivan Aksentijević.

Restoran je za ovu priliku ustupio Užičanin Branko Palikuća, koji je to činio i ranije.

"Svaka čast ljudima iz Ivanjice koji žive ovde, jer oni su pravi primer za sve druge i da napravimo nešto bolje za sve. Vladika Longin nam je dao blagoslov, posvetio nam svoje vreme za nešto što je dobro, a rezultati će pokazati", kaže Branko Palikuća.

Dr Ivan Aksentijević kaže da će rad na projektu u Ivanjici početi vrlo brzo, a imaju u planu nekoliko drugih ponuda i projekata.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво