Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.50

U ovoj emisiji, pred letnju programsku šemu, počećemo obeležavanje značajnog jubileja - 30 godina postojanja Programa za dijasporu RTS. Emisiju možete videti i na RTS2, u subotu, 3. jula u 11.30.

Nekada Program za inostranstvo, a danas kada nas je u regionu i svetu, gotovo koliko i ovde u Srbiji, o značaju postojanja programa, na koji je Javni medijski servis RTS posebno ponosan, govorite upravo vi, čije uspehe, ali i probleme i padove, zajedno živimo i rešavamo iz emisije u emisiju, više od tri decenije.

Odgovorni urednik Programa za dijasporu, Suzana Gvozdenović Puzović predstaviće tim ove redakcije, autore emisija "Srbija na vezi", one koji za vas iz dana u dan, biraju teme koje se tiču svih nas ma gde živeli, i predstavljaju ljude našeg porekla za koje svet zna, a Srbija želi da upozna.

Nada Vukelić, Miroslav Karlica, Boban Kovačević, Tamara Drezgić, Tanja Adamović, Dragana Živojnović,Tijana Paunković... predstaviće one koji gotovo tri decenije sarađuju sa nama i prate rad naše redakcije, u zemlji i svetu.

Zašto nas zovu "pobedničkim timom", u emisiji, Magazin Srbija na vezi, govore upravo oni:
Jakša Šćekić, prvi odgovorni urednik Satelitskog programa RTS-a, Marko Lopušina, novinar i publicista, prof. Srđan Mijalković, predsednik SPKD "Prosvjeta" Austrije, Miodrag Jakšić, predesednik Matice iseljenika Srbije, Srđan Kolar, zamenik gradonačelnika Vukovara, prof. dr med. Nadežda Basara, "Sankt franziskus", Flenzubrg, Aleksandar Ljubomirović, predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), Dimitrije Vasiljević, džez pijanista i docent na univerzitetu Zejvijer (Xavier) u Luizijani.

U muzičkom delu emisije, "Srpska svita" i folklor, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Repriza emisije 02.10 na RTS Svet i u četvrtak, 1. jula u 13 sati. 

Urednik emisije: Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik: Branka Lolić

Reditelj: Dragica Gačić

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво