Читај ми!

Vreme je za pisanje knjiga

Dragana Krstović je sa porodicom pre gotovo dve godine Beograd zamenila Berlinom. Uspešno osvojivši internet veštine, pronašla je novu kreaciju i izazov u pisanju knjiga za decu. "Koja je tvoja supermoć" je naziv njene druge knjige kojom nastoji da poveže ranije stečena znanja iz oblasti marketinga, psihologije i komunikacije sa dečijim interesovanjima.

Sa nama je Dragana Vukajlović Krstović, autor dečjih knjiga, a tu su i njeni verni čitaoci, ali i oštri kritičari, ćerka Nera i sin Petar.

Kada ste došli na ideju da se bavite pisanjem za decu?

"Sasvim slučajno, kad je Petar bio mali. Nekako mi je sa njim i čitanje za njega dalo ideju da napravim nešto što će obuhvatiti sve što sam do tada radila, sve o čemu sam učila, posebno zahvaljujući njemu...jer volim da se edukujem o svemu, pa tako i roditeljstvu", kaže Dragana.

Petar voli majčine knjige.

"Mene zanima da imam supermoć, da mogu da radim sve i da se potrudim da ono šta mogu da uradim i uradim, a kad se ne trudim, i ne uradim kako treba...", kaže mali Petar.

Koliko je pisanje blisko poslu kojim ste se bavili u Beogradu?

"Naizgled nema dodirnih tačaka, ali, s druge strane ima i te kako. Najviše sam se bavila marketingom i vođenjem projekata, a u suštini je sve to pričanje priča. Tako da mislim da sam se tako izveštila da vidim šta je najvažnije, da izvučem srž iz širokog znanja i predstavim na neki lepši i jednostavniji način.

Koliko ste dugo u Berlinu i koliko Vam nedostaje Srbija?

"U Berlin smo došli pre godinu ipo dana, tako da ne mogu reći da mi nedostaje Beograd i Srbija, jer mislim da smo još uvek na medenom mesecu, jer je malo vremena prošlo koliko smo u Berlinu...plus cela situacija oko pandemije...nismo ni stigli da se upoznamo sa Berlinom, a ne vuče nas još želja za Srbijom koja takođe nije sigurna...prilično je specifična situacija sa nama, došli smo u novembru 2019. a u martu je krenulo sve ovo...idemo dan po dan, a nedostaju nam putovanja...Radim na trećoj knjizi, to mi daje osećaj korisnosti...da budem sa decom veći deo dana, a s druge strane da stvaram nešto korisno, što će koristiti i deci i njihovim roditeljima", kaže Dragana.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво