Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.44

U novoj emisiji "Magazina Srbije na vezi", vodimo vas na ulice Beograda, a naši gosti u Njujork, Bordo, London, Melburn, Norvešku i druge krajeve sveta. "Magazin Srbija na vezi" možete pogledati i na RTS2 u subotu, 10. aprila, u 11.30.

Reporteri sa lica mesta su i naši gledaoci koji će pokazati kako se živi u njihovim sredinama, za vreme pandemije korona virusa. Posebno beležimo uspehe mladih muzičara, glumaca, pevača, svuda u svetu.

Odličan spoj dve generacije muzičara koji imaju zavidnu karijeru na svetskim scenama: Metropolitenu, Karnegi Holu i njihov nastup 4. aprila na Kolarcu, pred beogradskom publikom bio je pravo osveženje. Po čemu su posebni Tamara Rađenović, sopran, David Bižić, bariton i Đorđe Nešić, pijanista, osim što dolaze iz različitih krajeva sveta, Londona, Bordoa, Njujorka, videćete u razgovoru sa njima. Vodimo vas i na Kolarac, na njihov koncert.

Tijana Paunković nam predstavlja muzičara Vuka Kandića, sina slavnog Vladete Kandića - Bata Kande. Njegov životni put krenuo je očevim stopama, sa harmonikom, u pravcu muzičkog obrazovanja, a onda je u Americi, posle završenog smera za inženjera tona, postao bankar.

Dugometražni dokumentarni film "Teslin narod", osvojio je dve glavne nagrade na Filmskom festivali "Red dirt", u Oklahomi u Americi, za najbolji film, a glumac Džek Dimić za ulogu Nikole Tesle. Reditelja ovog filma, Željka Mirkovića, zatekli smo u Beogradu.

Tamara Drezgić nas upoznaje sa Jadranom Malkovičem, novim licem na srpskoj glumačkoj sceni. On je srpskog, nemačkog i ruskog porekla. Godinama igra u nemačkim i britanskim ostvarenjima, dok domaća publika, do sada, nije imala priliku da ga upozna. Prvu glavnu ulogu na srpskom jeziku ostvario je nedavno, a naša ekipa bila je na snimanju serije "Azbuka našeg života".

Repriza emisije u 02.12 na RTS Svet.

Urednici emisije Suzana Gvozdenović Puzović i Tijana Paunković

Realizator emisije Ernestina Gligorijević

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво