Читај ми!

Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

Gosti emisije su Anđelka Krasojević, Zoran Mihajlović - Hari, Vesna Dimić i Danica Krstić. "Magazin" možete gledati i na RTS2, u subotu, 17. oktobra u 11.20.

Radio „Mladost" iz Araua osnovan je daleke 1997. godine. Više od dve decenije svakog četvrtka emituje program na srpskom jeziku. Neguje srpsku tradiciju i kulturu i svedoči o životu i radu naših ljudi u Švajcarskoj.

Takođe, realizovan je i prvi deo projekta "Dr Draga Ljočić spaja maticu i dijasporu". Gosti emisije su Anđelka Krasojević osnivač i glavni i odgovorni urednik i Zoran Mihajlović - Hari novinar.

Srpski pisac Radovan Gajić napustio je Beograd 1985. godine. Nastanio se u Torontu i postao srpski pisac u rasejanju. Većinu od svojih knjiga obajvio je u zemlji, a u Kanadi nekoliko dvojezičnih knjiga. Sarađivao je časopisima Kišobran, Mi magazin i nedeljnikom Novine Toronta. Dobitnik mnoštva nagrada, a jedini iz rasejanja poneo najviše priznanje Udruženja književnika Srbije „Povelju za životno delo".

Gost emisije Magazin Srbija na vezi je Vesna Dimić, pevačica neodoljivog glasa i istaknuti vokalni solista Radio-televizije Srbije. Dobitnica je Zlatne značke za 2020. godinu koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Već 16 godina traje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Za sve ove godine, u ovaj svojevrsni inovativni pokret, uključeno je 6500 takmičara. O takmičenju u prethodnim godinama, u ovoj 2020. koju je obeležila pandemija korona visrusa, uključivanju dijaspore, govori prof. dr Dragan Povrenović, koordinator Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju.

Muzički gost je Danica Krstić.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво