Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

U goste nam dolazi Dušica Ivanović iz Toronta, ovogodišnja dobitnica književne nagrade Rastko Petrović za roman "Zovem se Astikja (Učenje duše)". Priznanje dodeljuje Matica iseljenika i Srba u regionu srpskim stvaraocima koji žive i rade u inotranstvu. Repriza emisije u sredu, 30. septembra u 13 sati.

O nagrađenom romanu, Dušica će u emisiji govoriti i o saradnji sa Udruženjem samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom "Plava školjka".

Marko Tomić, slikar i vajar iz Beograda, pre desetak godina otišao je u Ameriku da studira ekonomiju i da karijeru počne na Vol strit berzi. Ali, kako to obično biva, nova sredina ga je promenila i on je za kratko vreme postao poznat i priznat umetnik širom sveta. Nakon uspešnih izložbi u Njujorku, Čikagu, Vašingtonu, Majamiju, Montrealu, Beču... konačno je pred publikom svog rodnog grada. Izložbu slika "Jedna nedelja ljubavi" predstaviće i našim gledaocima.

Tokom leta u Srbiji je boravio i advokat iz Filadelfije Predrag Filipović, glavni predstavnik kampanje republikanaca za Pensilvaniju, u ime organizacije „Američki Srbi za Trampa", dela zvanične koalicije predsednika SAD-a. Sa njim je razgovarala Vanja Vasić.

Humanitarna organizacija "Lajflajn" organizovala je humanitarno veče u Milvokiju sa ciljem da se prikupe sredstva za nabavku kompjutera đacima iz Srbije i Republike Srpske kako bi im olakšali praćenje nastave preko interneta. Izveštava Alekandar Žigić.

Urednice Tanja Adamović i Tijana Paunković

Režija Dragica Gačić

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво