Širi se saradnja dva bratska grada

U poseti Šapcu boravila je delegacija bratskog grčkog grada Argostolija, predvođena počasnim konzulom Srbije u Grčkoj, dr Viktorom Ruhotasom. Povodom Dana državnosti, njemu je dodeljen Orden srpske zastave trećeg stepena. Zahvaljujući na priznanju, konzul je najavio proširenje saradnje dva grada na turnom i sportskom planu pre svega, a sa idejom saradnje i u drugim oblastima.

Pre 25 godina spojila ih je potpisana Povelja o bratstvu, a danas Šabac i Argostoli veže prijateljstvo i neraskidive spone. Za posete, od obala Jonskog mora do Save, 1.300 kilometara kopnom i vodom, nisu prepreka jer su želje za saradnjom sve veće i veće, a mogućnosti mnogo šire.

Predvođeni počasnim konzulom Srbije u Grčkoj, doktorom Viktorom Ruhotasom, u prvu ovogodišnju posetu stigla je delegacija bratskog grada. Za prijatelje sa Kefalonije i gradonačelnika Argostolija Teofilosa Mihalatosa, predsednik skupšine Šapca Nemanja Pajić organizovao je prijem u gradskoj kući.

Put saradnje za oba grada je put čvršćih veza ne samo na sportskom, kulturnom nego i privrednom planu. Saradnju je pre dve i po decenije započeo doktor Ruhotas, veliki prijatelj Šapca i Srbije, a za sve što je uradio na zbližavanju gradova i zemalja, pomoći u najtežim trenutcima našem narodu, počasnom konzolu je na Dan državnosti Drbije, uručen Orden srpske zastave trećeg stepena.

"To je velika čast i mnogo sam ponosan na to, ali je i veća obaveza da razvijamo naše odnose po bratskim gradovima u Srbiji, da ti odnosi budu ne samo na nivou kulture i sporta nego i na privrednom nivou. I zbog toga je tu delegacija što je pošla sa mnom danas u kojoj je delegacija privredne komore Kefalonije i predstavnici hotelijera", kaže dr Viktor Ruhotas, počasni konzul Srbije u Grčkoj.

Pre tri godine Šabac je dobio svoju ulicu u centru glavnog grada Kefalonije , a dve godine i ulica u najužem gradskom jezgru Šapca nosi ime je po grčkom bratskom gradu. U oba grada kažu ulice su zalog neraskidivih veza budućim generacijama, da znaju da su i u Šapcu i u Argostoliju kao kod svoje kuće. Spojila su nas ista shvatanja, i temperament, a sa prijateljstvom otišli i korak dalje, veze su prerasle u rodbinske i u zajednički život. Šabac ima jednu snahu i dva zeta iz Grčke.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво