Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju

U Berlinu su gostovali glumci Milica Janković i Vladimir Vučković sa predstavom "Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju". Projekat je kreiran da mališane upozna sa lepotama Srbije i pospeši učenje srpskog jezika, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U prostorijama srpsko-nemačke zajednice „Mladost" u Berlinu, izvedena je pozorišna predstava za decu „Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju".

Dvoje mladih glumaca iz Beograda, na zanimljiv i edukativan način, predstavili su kulturne znamenitosti i prirodne lepote Srbije.

„Ovo je bila moja ideja, a u saradnji sa srpskom dopunskom školom u Berlinu i sa Srpsko-nemačkom zajednicom Mladost, uspostavili smo kontakt, našli zajednički jezik, ustupili smo im prostorije, a srpska dopunska škola je finansirala glumce i dolazak u Berlin. Drago mi je da je ovoliki odaziv dece i roditelja. Mislim da su deca mogla da nauče više o Srbiji, da obogate srpski jezik, koji je relativno siromašan, jer se samo na nemačkom jeziku izražavaju. Ovo je početak, nadam se da će biti još predstava, a postoji mogućnost da ovu predstavu ponovimo", kaže Vukica Rosić, potpredsednica Srpsko-nemačke zajednice "Mladost".

„Naš cilj je bio da prikažemo deci lepote Srbiji i da nešto lepo kroz ovu predstavu nauče o geografskim i kulturnim karakteristikama, da saznaju neke legende. Bilo nam je mnogo drago što je toliko dece bilo danas prisutno. Ja sam autor projekta i projekat je bio podržan od Uprave za saradnju sa dijasporom", kaže glumica Milica Janković.

„Predstava nije puko zabavljanje za decu, već je i poučna, opisujemo Srbiju, drevne, zaboravljene legende...nećemo da otkrivamo sve, dođite da pogledate predstavu", kaže glumac Vladimir Vučković.

Mališanima se jako svidela predstava, kažu da je veoma interesantna, da je lepa jer govori o Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво