Читај ми!

Marija Đurić u Konzulatu u Njujorku

Izložba pod nazivom „Karnevalizacija života - ispred i iza slike“, slikarke Marije Đurić, koja živi i radi u Beogradu, otvorena od 26. aprila do 10. maja, u Konzulatu Srbije u Njujorku.

Novom izložbom u Njujorku, Marija Đurić nastavlja da se bavi temom karnevala, jer su "vesti koje nam se svakodnevno nude obojene u crno". Marija podseća na veselu stranu života, poigravajući se holivudskim glamurom i modom, stvarajući velike cipele i raskošne haljine. Pozorišne i filmske projekcije su joj večita inspiracija, a pop art i urbana kultura Beograda - iskonska ljubav, kojoj se uvek vraća.

Marija Đurić je rođena 1977. godine, u umetničkoj porodici, od oca akademskog slikara i majke istoričarke umetnosti. Diplomirala je glumu, a potom na Univerzitetu umetnosti u Beogradu magistrirala scenski dizajn. Marija nastoji da estetikom svog uma otvori vrata neke nove teme koje će Srbiju probuditi i navesti ljude da razmišljaju pozitivno.

Multimedijalna izložba "Karnevalizacija umetničke svesti", kao projekat koji je 2009. godine u Beogradu, promovisao nove umetničke forme i izraze, proglašena je najboljom izložbom od strane kritičara Vasilija B. Sujića. Svetska firma "Porše dizajn" otkupila je prava za dve slike sa ove izložbe, u beogradskoj galeriji "Progres", da na njima reklamira svoju prvu žensku kolekciju naočara pod nazivom "Fokus je na ženi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво