Читај ми!

Od danas počinje izdavanje parametara za elektronsku identifikaciju

Od danas, 1. februara 2023. godine, diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Srbije počela su da izdaju parametre za elektronsku identifikaciju.

Državljani Republike Srbije na boravku u inostranstvu mogu da se obrate najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu u kojem, na osnovu važećeg identifikacionog dokumenta Republike Srbije (pasoša ili lične karte), mogu da dobiju parametre i QR kod za instaliranje i aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID. Parametri i QR kod se izdaju bez naplate.

Aplikacija ConsentID služi korisniku da na siguran i pouzdan način potvrdi svoj identitet preko portala za elektronsku identifikaciju, odnosno da se prijavi na portal eUprave. Nakon kreiranja naloga na portalu eUprave i aktivacije aplikacije Consent ID, državljani Republike Srbije postaju eGrađani. Na taj način, dobijaju mogućnost da, putem mobilnog telefona ili tableta, elektronski izmire porez na imovinu, podnesu zahtev za izdavanje izvoda iz matičnih knjiga i dobiju ga besplatno u elektronskom obliku, potpišu dokument potpisom u klaudu, daju saglasnost za izdavanje pasoša maloletnom detetu, kao i da koriste sve druge usluge koje pruža portal eUprave.

Parametre za elektronsku identifikaciju mogu da dobiju i strani državljani koji imaju stalno nastanjenje ili privremeni boravak u Republici Srbiji.

Više informacija, kao i listu diplomatsko-konzularnih predstavništava, možete naći na portalu eKonzulat.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво