Читај ми!

Proslava Svetog Save u Kopenhagenu

Učenici Dopunske škole na srpskom jeziku u Kopenhagenu, koju organizuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije, su u nedelju 29. januara ove godine pripremili prigodan program, povodom Svetosavske proslave zajedno sa svojom nastavnicom Biljanom Skakić.

Program je bio posvećen školskoj slavi i našem velikom prosvetitelju Svetom Savi. Obeležavanje velikog praznika počelo je liturgijom koju je održao sveštenik Milan Gardović, starešina crkve Sveti Georgije u Kopenhagenu.

Nakon prigodne besede sveštenika, ambasadorka Srbije u Kraljevini Danskoj, Jasmina Mitrović Marić, je u svom govoru pozdravila decu i sve prisutne na proslavi.

Za to vreme, deca su na nestrpljenjem čekala da pokažu šta su sve naučila o Svetom Savi, srpskom jeziku i ćirilici. I napokon je došao taj trenutak, gde su svi u glas otpevali srpsku himnu "Bože pravde" a onda i himnu posvećenu Svetom Savi, "Uskliknimo s ljubavlju".

Potom se ređao kolaž recitacija i pesama: " Srpska slava", "Želja Svetog Save", "Kad bi meni dali ","Najlepša je zemlja moja" i "Razgranala grana jorgovana" sa kojom su i završili svoj program. Učenici su nagrađeni velikim aplauzom i paketićima.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво