Читај ми!

Sveti Sava obeležen i u Visbadenu

Kao i mnogi projekti Srpske škole u Visbadenu (Nemačka) tako je i 29. januara organizovana manifestacija povodom obeležavanja dana Svetog Save, školske slave svih đaka u Srbiji, a i dijaspori.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, preko mreže svojih DKP u svetu, svim svojim raspoloživim kapacitetima, materijalnim i ljudskim resursima, i diplomatskim instrumentima, čini sve napore da izađe u susret potrebama svojih državljana i iseljenika našeg porekla u stranim državama i pomogne u očuvanju njihovog nacionalnog identiteta, jezika, kulture i običaja.

Kroz pružanje efikasne i kvalitetne konzularne zaštite i usluga, organizovanje obrazovanja i informisanja na maternjem jeziku, pomoć u osnivanju i radu klubova i udruženja, njihovom povezivanju sa poslovnim i drugim subjektima u matici, podstiču ih na međusobnu saradnju, intenziviranje kontakata i odnosa sa maticom i neprekidno rade na unapređenju njihovih sveukupnih privrednih, naučnih, kulturnih, informativnih, sportskih i drugih veza sa maticom.

Ministarstvo u cilju povezivanja iseljenika i svog jezika, istorije i kulture pokreće projekat Dopunske nastave na srpskom jeziku u svim pokrajinama Nemačke. Nastavnik dopunske nastave u pokrajini Hessen je profesor Vladimir Živanov, a kordinator za nastavu je Biljana Bukinac.

Kao i mnogi projekti Srpske škole u Visbadenu tako je i danas dana 29. januara organizovana manifestacija povodom obeležavanja Dana Svetog Save, školske slave svih đaka u Srbiji a i dijaspori.

U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Visbadenu na čelu sa sveštenikom Aleksandrom Marković obavljena je Sveta liturgija, primanje nafore, presecanje slavskog kolača kao i svečanost koja je po završetku liturgije održana uz pevanje svetosavske himne kao i pojedinačno izvođenje recitacija dece Srpske škole. Takođe su izabrani i najbolji radovi likovne kolonije na temu Sveti Sava gde je bilo oko 80 radova.

Manifestacija je uspešno izvedena, deca su bila jako zadovoljna, a i nagrađena paketićima koje je crkva i škola pripremila za njih.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво