Читај ми!

Beč: Održan Poslovni dan dijaspore opštine Kladovo i opštine Negotin

Ambasador Republike Srbije u Beču Nebojša Rodić bio je 1. oktobra domaćin skupa "Poslovni dan dijaspore opštine Kladovo" i "Poslovni dan dijaspore opštine Negoti".

Skup je održan u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i projekta "Link ap! Serbija II" (LinkUr!Serbia II), u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova i Ambasadom Republike Srbije u Austriji.

Cilj ovog dorađaja je podsticanje dijaloga i saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji zainteresovanih da investiraju u rodni kraj i predstavnika lokalne samouprave opštine Kladovo i Opštine Negotin, kao i i drugih relevantnih partnera na regionalnom i nacionalnom nivou.

Investitori srpske dijaspore imali su priliku da predstave svoje investicione projekte i da sa predstavnicima Opštine Kladovo i Opštine Negotin dogovore saradnju i utvrde zajedničke korake koji će olakšati njihovu realizaciju.

Pored toga, predstavljene su investicione prilike razvijene zajedno sa lokalnim samoupravama i Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije (RARIS) u okviru projekta "Link ap! Serbija II" (LinkUp!Serbia II).

Ovaj događaj je okupio predstavnike Ministarstva spoljnih poslova Srbije zaposlene u Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ambasade Republike Srbije u Austriji, Privredne komore Srbije, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS), opštine Kladovo i opštine Negotin, kao i preduzetnika iz dijaspore u Austriji.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво