Читај ми!

Sopran Tamara Rađenović nastupa u Beogradu

Jedan od najlepših mladih soprana današnjice Tamara Rađenović vraća se u Beograd iz Londona posle godinu dana gde će održati koncert 21. septembra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u okviru serije muzičkih nastupa pod nazivom "Atrium Sessions", u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Na koncertu „Od klasike do Holivuda" Tamara Rađenović će nastupiti sa solistom Nikolom Mijajlovićem (truba) i Gudačkim orkestrom Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Tamara Rađenović je do sada tri puta zadivila domaću publiku na koncertima u Kolarčevoj zadužbini i novosadskoj Sinagogi 2021. godine.

Publika će ovoga puta imati priliku da uživa u atraktivnom programu koji sadrži dela čuvenih kompozitora, među kojima su: Albinoni, Šubert, Maskanji, Pjacola, Bah, kao i poznate numere iz filmova: “Miris žene”, “Misija”, “Za šaku dolara”, “Šindlerova lista” i mnogih drugih, uz vokalne hitove O mio babbino caro”, “Ave Maria”, “Il bacio”, “O sole mio”...

Septembarski koncert je uvertira za veliki novogodišnji gala koncert Tamare Rađenović koji će biti održan 27. decembra u Kolarčevoj zadužbini.

Tokom kratakog boravka u Beogradu Tamara Rađenović će ekskluzivno najaviti dva nova visokobudžetna spota, koji su snimljeni na čarobnim, u javnosti retko viđenim lokacijama u Crnoj Gori.

U pitanju su spotovi za numere “Parla Piu Piano”, temu iz kultnog filma Kum i “Merce dilette amiche, ariju iz Verdijeve opere “I Vespri Siciliani.

Snimanje ove vrste spotova u klasičnoj muzici je retkost na našim prostorima, a menadžment i producent Vissi d'Arte je doneo odluku posle velikog uspeha prethodnog spota za kompoziciju La rosa Y el sauce, koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost na svetskim kanalima.

La rosa Y el sauce, kompozicija Karlosa Guastavina koja predstavlja biser južnoameričke muzike, a svoju punu lepotu zaokružuje visinama i dubinama Tamarinog lirskog soprana, nekoliko meseci se vrti na prestižnom britanskom muzičkom TV kanalu i platformi Stingray CMusic, a na YouTube kanalu već ima veliki broj pregleda i pressla je fantastičnu cifru od četvrt miliona.

Spotovi za numere Parla Piu Piano” i “Merce dilette amiche” su u fazi montazze, a prva premijera se očekuje tokom oktobra 2022.

Muzička podloga je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

U visokobudžetne spotove su tokom snimanja uključeni glumci iz Crnogorskog narodnog pozorišta i veliki broj statista.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво