Читај ми!

Ambasador Rodić posetio pravoslavni manastir u Austriji

Pred početak velikog gospojinskog posta ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je jedini hrišćanski pravoslavni manastir, manastir Pokrova svete Bogorodice, koji se nalazi u austrijskoj pokrajini Burgenland (Gradišće) u mestu Sankt Andre am Cikze. Reč je o pravoslavnom manastiru koji je 2015. počeo bogosluženje, zahvaljujući monasima koji su došli sa Svete gore.

Kamen temeljac za izgradnju manastira koji bi okupio 12 monaha, položen je u septembru 2020. posle šest godina priprema.

No od tada do sada nije urađeno ništa u građevinskom smislu, kako je istakao iguman manastira Pajsije Jung.

On je upoznao ambasadora Rodića da svakodnevno hrišćani dolaze u manastir i da najviše ima onih iz Srbije.

Prema njegovim rečima, ovakav manastir treba da povezuje katoličku crkvu i celo pravoslavlje i to je jako važno imajući na umu da od sredine 17. veka pravoslavni hrišćani žive u Beču.

Ambasador Rodić je pohvalio privrženost monaškom životu i širenju pravoslavlja među svim ljudima koji odvoje svoje vreme da ovaj manastir posete i darivaju.

Inače ambasador Rodić je prvi ambasador koji je posetio ovaj manastir.

Iguman Pajsije posebno je ukazao na činjenicu i njegovo lično zadovoljstvo i svih u manastiru što je jedan hrišćanski, pravoslavni ambasador u Austriji bio njihov gost.

Među monasima je i jedan naš monah Nektarije koji je poreklom iz Srbije, a koji je posebno istakao veliko zadovoljstvo što se službe odvijaju na jezicima skoro svih pravoslavnih hrišćana.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво