Читај ми!

Sportski izazovi za najmlađe

Ovogodišnji Kros Rts-a je održan i u Frankfurtu i Hamburgu.

Ovogodišnji Kros Rts-a je održan je 19. juna na stadionu FC Tempo u Frankfurtu. Kros, koji se tradicionalno održava u svim školama u Srbiji, ali i u srpskim školama u dijaspori, organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), Ministarstva omladine i sporta (MOS) i Ministarstva spoljnih poslova - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. 

U pokrajini Hesen u Nemačkoj organizaciju krosa je preuzeli su Generalni konzulat u Frankfurtu i generalni konzul, Branko Radovanović, i upravni odbor FK Tempo u saradnji sa koordinatorkom Biljanom Bukinac i nastavnicima Sonjom Zrnić, Bojanom Rakonjac, Tatjanom Milanović i Vladimirom Živanovim.

Medalje i prigodne nagrade pobednicima tradicionalno obezbeđuje sponzor DEVK osiguranje i Aleksandar Tepšić.

Za učešće na ovogodišnjem krosu prijavilo se 150-oro dece. Trke su organizovane po razredima i prema propisanim propozicijama.

Osim učenika koji pohađaju Srpsku dopunsku nastavu, za trku se prijavio i veliki broj dece predškolskog uzrasta, starosti do šest godina. Nakon dece takmičili su se i roditelji naših učenika u kategoriji veterana.

Nakon takmičarskog dela organizovana je mala škola fudbala i igre, natezanje konopa i skakanje u džaku.

  Hamburg

Pred sam kraj nastavne 2021/22. godine godine, za učenike Dopunske nastave na srpskom jeziku u Hamburgu su organizovani Sportski dani. U okviru raznovrsnih sportskih aktivnosti organizovanih u gradskim parkovima ili dvorištima škola, održan je i Kros RTS-a.

Kros RTS-a je za učenike poseban izazov i zbog toga je odziv učenika veliki. Posebno su se učenici mlađeg uzrasta istakli izuzetnim sportskim duhom. Takmičenje je organizovano prema uzrasnim kategorijama učenika i najboljima su dodeljene diplome.

Sve je proteklo u izrazito lepoj atmosferi. Druženje učenika i roditelja je nastavljeno i nakon sportskih takmičenja. Radost su upotpunili roditelji učenika grupa Altona i Barmbek, jer su sve učenike počastili sladoledima, sokovima, voćem. Učenici su istakli da sa nestrpljenjem očekuju organizovanje Krosa RTS-a i naredne školske godine.

 

 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво