Читај ми!

Ljubljana: Završna priredba povodom kraja školske godine

Završna priredba učenika koji pohađaju srpski jezik kao dopunsku nastavu u slovenačkim osnovnim školama, oduševila je sve prisutne u dvorištu crkve Ćirilo i Metodije u Ljubljani.

Od pesama Desanke Maksimović, Mike Antića, skečeva, poučnih priča, pa do Ekatarine Velike i Đorđa Balaševića, sve je to stalo u sat vremena dečije mašte, ljubavi i zadovoljstva jer su roditelji zaista bili ponosni na njih.

"Nastavnici koji predaju našim đacima su stručni, motivisani i posebno motivisani za rad sa decom koja rastu u višejezičnom okruženju. Uspešnost ovog procesa pokazuje, ne samo odziv učenika na časovima, u dobrim usovima u kojima se nastava ostvaruje, već i realizacija tradicionalnih i novih manifestacija, među kojima obeležavanje značajnih nacionalnih i verskih i kulturnih datuma: Svetosavski dani, vaskršnje radionice i sportska okupljanja, kao što je bio Kros RTS-a, učešće na brojnim konkursima itd... Moram da istaknem da smo ove godine imali, u mom mandatu, najlepše obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije koje je bilo obeleženo priredbom u organizaciji naših đaka", rekla je Zorana Vlatković,amabasador Republike Srbije u Sloveniji.

Priredba je održana pod pokroviteljstvom Ambasade republike Srbije

Neko je jednom rekao,lepo je jednog dana postaneš čovek koji će koristiti društvu a u srcu zauvek ostaneš dete.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво