Читај ми!

Prosvjetina škola u Beču okupila decu i roditelje na nezaboravno druženje

Srpsko prosvjetno i kulturno Društvo Prosvjeta Austrija i Udruženje za kulturu Reč – boja - ton organizovali su u subotu 14. maja u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Beču "Pesničko popodne za decu i odrasle", sa gošćom iz Srbije, pesnikinjom Svetlanom Spajić.

Manifestacija koja je okupila veliki broj dece i njihovih porodica organizovana je uz veliku pomoć tima Prosvjetine škole srpskog jezika u Beču.

Muzički okvir je dao Mali hor Prosvjete pod vođstvom Vere Simić, a program je vodio prof. Srđan Mijalković, osnivač i dugogodišnji rukovodilac škole, koji je posebno zahvalio  Jadranki Gros, koja je inicirala ovaj program. Prisutne je pozdravio i blagoslovio otac Mihajlo Smiljanić, poželevši im dobro raspoloženje.

Posle muzičkog uvoda Malog hora, deca su pažljivo slušala pesmice, postavljala radoznala pitanja, a onda su učestvovala u radionicama "Čistoća je pola zdravlja" i "Šumsko životinjsko carstvo".

Posle pauze i posluženja prezentirani su najbolji zajednički crteži, a potom i odrecitovani stihovi, koje su deca i roditelji spontano smislili kroz igru i smeh.

Učesnici su se posle dva sata jedva rastali i pozdravili, poželevši da se uskoro ova lepo druženje ponovi.

„Radujem se da su naša deca ovako kreativna, lepo vaspitana i da mogu da potpuno razumeju i uživaju u pesmama za decu na svom jeziku! Naša draga gošća, Svetlana Spajić ih je inspirisala da se na kreativan način druže, stvaraju i sarađuju sa svojim drugarima i svojim porodicama. Ovakvi programi omoućuju lepše i brže učenje, negovanje porodičnih vrednosti i timskog duha. Hvala mojim divnim nastavnicama Suzani Nedeljković, Ivani Milovanović, Vesni Špirić i Aleksandri Tanasković na odličnoj organizaciji, kao i teta Veri Simić na pripremi Malog hora. Njihov višegodišnji rad sa decom u Prosvjetinoj školi pokazuje odlične rezultate!", rekao je Mijalković i dodao:

„Ove godine se nadamo formiranju novih Prosvjetiiih škola u Austriji, uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Eparhije austrijsko-švajcarske. Nadamo se i da će mnogi naši građani podržati škole i upisati svoju decu, jer je obrazovanje dece na svom jeziku najpotrebnije i najvažnije svima u dijaspori!"

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво