Читај ми!

Promocija turističke ponude naše zemlje u Ankari

U saradnji Turističkih organizacija Beograda (TOB) i Srbije i Ambasade Republike Srbije u Ankari, sinoć je u prostorijama Ambasade održana promocija turističke ponude naše zemlje.

U prisustvu predstavnika više desetina turističkih agencija, predstavnika medija iz Turske i Srbije, kao i diplomatkog kora, ambasador Zoran Marković je zvanično najavio uspostavu direktnog leta kompanije Anadulu Džet na relaciji Ankara Beograd, ocenivši da je ovo dalji korak u produbljivanju bilateralnoh odnosa a pre svega međusobnog upoznavanja turskih građana sa turističkim potencijalom Srbije i našeg glavnog grada. Ova vest je isto veče odjeknula u turskoj javnosti a direktno sa događaja su izveštavali agencija Anadolu i TRT World.

Skupu su se potom obratili Šamil Karakaš, direktor Anadolu Džeta, direktorka TOS, Marija Labović i direktor TOB, Miodrag Popović.

Š. Karakaš je istakao važnost otvaranja nove linije sa aspekta interesa kompanije na čijem je čelu, i izrazio očekivanje da će se u najskorijem periodu po uspostavljanju direktnog leta koji je za sada predviđen dva puta nedeljno, stvoriti potreba za uspostavom svakodnevnih letova na ovoj relaciji. Najavio je da će prvi komercijalni let biti obavljen 20. decembra ove godine.

Direktorka TOS, Marija Labović, istakla je značaj turskog tržišta za turizam Srbije i posebno se osvrnula na prednosti koje Srbija kao turistička destinacija ima na ovom tržištu, kao i glavne turističke proizvode za koje se očekuje da će privući veliki broj turskoh turista.

Direktor TOB, Miodrag Popović, istakao je da je otvaranje direktnog leta na relaciji Beograd - Ankara izlazak Beograda na još jedno turističko tržište pored Istanbula što će svakako povećati broj gostiju iz ove zemlje koja je već godinama na samom vrhu po broju dolazaka u Beograd.

Posle prezentacije održan je radni sastanak ambasadora sa direktorima TOS, TOB i Anadolu Džeta na kom su konkretizovani dalji koraci u oblasti promocije i formiranju programa organizatora putovanja na novouspostavljenoj relaciji. Takođe, tokom večeri, direktori TOS i TOB su ostvarili veći broj direktnih kontakata sa predstavnicima zainteresovanih turističkih agencija iz Ankare. Dogovoreno je da na obe strane, pre realiizacije prvog leta, budu organizovane promotivne posete predstavnika medija i agencija čiji je zadatak da dodatno promovišu započeti projekat.

Sam događaj su svojim nastupom uveličale prve violine Beogradske filharmonije i profesorke na FMU, Tijana i Ksenija Milošević.

 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво