Читај ми!

Jezik i identitet - tema onlajn radionice

Kakva je veza između zavičajnog jezika i identiteta, na koji način nas zavičajni jezik oblikuje i učestvuje u našem psihološkom razvoju, samo su deo tema najnovije edukativne radionice u organizaciji SAVA onlajn škole srpskog jezika, kulture i tradicije posvećene roditeljima u srpskoj dijaspori.

Na temu jezika i identiteta će govoriti dr Katarina Višić, psihoterapeut s višegodišnjim iskustvom u radu s decom i adolescentima iz dijaspore. Ona će iz aspekta svoje psihoterapijske prakse pojasniti zašto je važno da deca dobro znaju zavičajni jezik, iako žive daleko od matice, i koje psihološke prednosti stiču ako u tome uspeju.

Na radionici će učestvovati i Danica Vlajić, psiholog SAVA onlajn škole, koja će se osvrnuti na ovu temu iz ugla svog dosadašnjeg rada s đacima u srpskoj dijaspori širom sveta i praćenja njihovih postignuća u SAVA onlajn školi tokom cele godine.

Drugi deo radionice će biti rezervisan za diskusiju. Svi prisutni na Zum-u koji to požele moći će da postave pitanja i dobiju odgovore od gošći radionice.

Broj mesta je ograničen, otvorena je za sve zainteresovane, a biće obezbeđen i simultani prevod na engleski jezik.

Svi koji žele da prisustvuju radionici mogu da se prijave na sajtu škole SAVAedu.com

SAVA onlajn škola je inovativna, dinamična i nekonvencionalna nastava srpskog jezika, kulture i tradicije koja je izgradila jedinstven model učenja srpskog jezika kao zavičajnog, razvijajući dvojezičnost i dvokulturalnost i ujedno vezujući nova pokolenja u dijaspori sa matičnom zemljom Srbijom.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво