Читај ми!

Gde god ima srpsko dete venac slave neka plete

Na onlajn pozornici, škola "Sava" s ponosom će predstaviti decu Evrope, Severne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije u ulogama Svetoga Save, Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Jovana Jovanovića Zmaja, Nikole Tesle... Prva Svetosavska akademija "Sava" onlajn škole okupiće decu sa čak šest kontinenata da zajedno ispletu venac slave u čast Svetitelju Savi.

Znamenite ličnosti srpske kulture naše su zvezde vodilje, niti koje povezuju viševekovnu tradiciju na istorijskoj liniji prosvećenosti. One govore jezikom koji traje, koji stiže u svaki kutak sveta, jezikom naših predaka i budućih pokoljenja - srpskim jezikom.

"Naša škola nosi ime sveca - pastira koji vraća duše njihovom ognjištu. Za nas nema planine ni okeana koji se ne mogu preći, nema kutka gde se srpski piše, zbori u koji ne možemo zaviriti, tražeći i iznova nalazeći nove zvezdobrojce. Jer svako je dete važno i svako dete ima šta da kaže i pokaže.

Svetosavska akademija je istorijski događaj, velika priredba za decu i porodice đaka upisanih u "Sava" onlajn školu srpskog jezika, kulture i tradicije. Podelite duh svetosavlja sa nama - prijavite se na promotivne časove u našoj školi do 29. januara i poslaćemo vam pozivnicu na našu Svetosavsku akademiju koja će se održati 30. januara. Dođite da zajedno sa decom iz celog sveta proslavimo Svetoga Savu. Gde god ima srpsko dete - venac slave danas plete!", poručuju iz onlajn škole "Sava".

"Sava" onlajn škola je inovativna, dinamična i nekonvencionalna nastava srpskog jezika, kulture i tradicije koja gradi mostove između novih pokolenja u dijaspori i matične zemlje Srbije. Za više informacija posetite sajt SAVAedu.com.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво