Filip Filipović – oprobaću se i u mađarskom vaterpolu

"Ako igrate u Pro Reku od vas se samo i isključivo očekuju trofeji, zbog toga ste i dovedeni i ekipa sastavljena. Iskreno, mislim da je mene takav pritisak i definisao kao igrača. Navikao sam od samog starta, jer sam bio najmlađi u ekipi, i sam sebi sam stvarao pritisak da moram da budem podjednako dobar kao i "veliki" momci koji su tada, ne samo nekoliko godina igrali u Partizanu, već i reprezentaciji Jugoslavije tada. Pre nego što sam potpisao poslednji ugovor sa Pro Rekom, moji životni planovi su bili usmereni ka Italiji, ali sam rekao tadašnjem predsedniku kluba da bih, kada se završe moje ugovorne obaveze, voleo da se oprobam u mađarskom vaterpolu. Dobio sam tu šansu i zaista sam mnogo srećan i zadovoljan što sam uz ovu mladu ekipu, koja napreduje iz dana u dan", kaže Filip Filipović.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, poslednjih šest godina proveo je igrajući, po drugi put za Pro Reko, a od nedavno je odlučio da svoju karijeru nastavi u mađarskom Solnoku. Bivši as Partizana, Radničkog i Pro Reka potpisao je jednogodišnji ugovor sa timom koji predvodi Živko Gocić, a saigrači u novoj sezoni su mu Duško Pijetlović i Radomir Drašović.

Filip Filipović je sa samo 14 godina debitovao za prvi tim Partizana kod Dejana Udovičića. Sa 22 godine napustio je srpski vaterpolo i potpisao ugovor sa italijanskim gigantom Pro Rekom.

U prvoj sezoni igrao je zajedno sa Vanjom Udovičićem i Slobodanom Nikićem, i za to vrme postigli su uspeh i bili prvaci Evrope, Italije i Superkupa Evrope. Nakon Olimpijskih igara u Londonu, Filipović se vratio u srpski vaterpolo i potpisao ugovor sa Radničkim iz Kragujevca. U tom klubu je proveo dve godine i osvojio Kup Evrope 2013. godine, a naredne godine bili su vicešampioni Evrope.

Filipović je po drugi put zaigrao za Pro Reko, potpisavši ugovor 2014. godine sa kojim je potvrdio titule Lige šampiona, Superkupa Evrope, kao i duple krune u Italiji. U Pro Reku je ostao do leta 2020. godine kada je odlučio da se oproba u mađarskom vaterpolu.

Sa 16 debitovao je za seniorsku reprezentaciju Srbije, a tri puta tri puta je nastupao na Olimpijskim igrama. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju. Uz to, ponovio je uspeh sa prethodnih i uvršten je u idealni tim, ali i proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Više puta je nagrađivana i proglašavan za najboljeg vaterpolistu i najboljeg strelaca, a proglašen je i za Sportistu 2016. godine od strane Olimpijskog komiteta Srbije. Drugi je na listi najboljih strelaca reprezentacije Srbije svih vremena iza Aleksandra Šapića. U svojoj karijeri do sada je osvojio 24 zlatne medalje, 2 srebrne i 6 bronzanih, a verujemo da će se one i dalje nizati.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво