Читај ми!

Maja Herman Sekulić u „Antologiji kritičke misli 21. veka"

Maja Herman Sekulić je jedina Srpkinja koja je uvrštena u svetsku antologiju intelektualaca 21. veka koju je priredio indijski pesnik, pisac i filozof dr Džernail Sing Anand.

Ovih dana u Indiji je izašla antologija o kritičkoj misli 21. veka, a Maja Herman je jedini predstavnik Srbije među istaknutim intelektualcima savremenog doba čije se ime našlo u ovoj antologiji.

U utorak, 14. oktobra, bila je počasni gost na virtuelnoj konferenciji povodom izlaska dva toma „Antologije kritičke misli 21. veka - dijalog sa postmodernim glasovima". Delo sadrži razgovore o ulozi poezije u svetskoj književnosti sa nekim od najistaknutijih književnih stvaralaca.

Maja Herman Sekulić je pesnik, romanopisac i prevodilac. Prva je Srpkinja, doktor nauka, na američkom univerzitetu u Prinstonu. Živela je i školovala se na tri kontinenta. Autor dvadeset jedne knjige poezije i proze od kojih su mnoge objavljene i prevodene na više od dvadeset jezika. Do sada je izdato pet knjiga njenih „Izabranih dela", a upravo je objavljen i „Vodič kroz književni svet Maje Herman Sekulić". Majina pesma o Koroni nedavno je objavljena u specijalnom izdanju Udruženja za promociju kulturne raznolikosti „Alia Mundi" i prevedena je na 25 jezika.

Protekle jeseni, američki književni časopis „Literature Today", objavio je njenu poeziju, a u pripremi je i multižanrovski projekat posvećen Mileni Pavlović Barili, koji uključuje roman i sinopsis za film na poziv Fodacije Barili.

Maja Herman je član UKS, suosnivač SKD, član srpskog i američkog PEN-a i Akademije američkih pesnika. Pored 12 prestižnih stranih priznanja dodeljenih u poslednjih godinu dana u Italiji, Indiji, Rumuniji i Turskoj, i počasnih titula Globalne ikone poezije i Ambasadora kulture i dobre volje dodeljene od strane Globalnog književnog društva i Galaksi Akademije iz Indije, nosilac je i nekoliko domaćih nagrada. Živi na relaciji Njujork -  Beograd.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво