Mostarski Srbi, registrujte se do 6. oktobra za glasanje

Nosilac Liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević izjavio je da su predstojeći lokalni izbori u Mostaru od sudbinske važnosti za srpski narod u dolini Neretve i da je zbog toga presudna podrška Mostaraca iz Srbije i inostranstva. Potrebno je prijaviti se do 6. oktobra do ponoći, da bi se steklo pravo za glasanje putem pošte.

Mostar, grad na Neretvi, Šantićev grad, kako su ga nekad zvali, oduvek je spajao tri nacije, tri vere, tri kulture. Oduvek...do rata devedesetih. Posle toga, postao je podeljeni grad između većinskih naroda, Bošnjaka i Hrvata, od kojih je svako zauzeo svoju stranu reke.

U međuvremenu, prozvali su ga i "Grad slučaj", jer punih dvanest godina nije bilo lokalnih izbora. Da ironija bude veća, 2004. godine tadašnji Visoki predstavnik međunarodne zajednice Pedi Ešdaun formalno je Mostaru dodelio-statut jedinstvenog grada. Život u ovom gradu, kao i vekovima ranije dele i Srbi, samo ih je danas, za razliku od prethodna dva naroda (čiji se broj povećao), mnogo manje nego pre rata.

Izbori najavaljeni za 20. decembar daju šansu da pokažu da ih je mnogo više, jer pravo glasa imaju i mostraski Srbi koji sada žive u dijaspori. Dodatni optimizam uliva i jedinstvena srpska lista "Ostajte ovde - zajedno za naš Mostar", koju predvodi ugledni mostarski hirurg dr Velibor Milivojević, direktor bolnice u Nevesinju.

Dr Milivojević je bio gost "Srbije na vezi", 21. septembra. Emisiju možete pogledati OVDE

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво