Emisija Radio Krug proslavila drugi rođendan

Snažnim umetničkim sponama povezujete Srbe i strance na svim meridijanima darujući nam radost, poručuje se u brojnim čestitkama neumornoj posadi sa Kanala K, u Švajcarskoj.

Emisija Radio Krug proslavila je drugi rođendan! Rođena je 16. septembra 2018, zajedničkom idejom Tanje Radojević i Violete Aleksić, na talasima Kanala K, medijske kuće u švajcarskom gradu Arau. Kanal K, medijska kuća koja traje više od tri decenije, „dom" je migrantskih emisija u Kompas delu. Ima ih oko 17.

KRUG krije poruku - kulturna razmena umetničkih grupa, što opisuje i programsku šemu emisije koja je za kratko vreme osvojila srca ne samo naših sunarodnika, već i ljubitelja umetnosti širom sveta.

Ekipa se stalno mešala, a uz stalne članove ima saradnike, dopisnike i prijatelje. Trenutnu posadu čine: Violeta Aleksić, Tanja Radojević, Miroslav Dinić, Jovan Arsenijević, Ljiljana Crnić, Katarina Radulović, Peđa Ristić, Snežana Nef i Harald Ambul...

Izgradnja mostova kulture glavni je zadatak neumorne družine koju ni korona nije sprečila da emituju program od kuće, ne remeteći kontinuitet.

"Uraditi nešto što će u 60 minuta podržati umetnost i umetnike sveta, bila je Tanjina i moja ideja, a podršku  smo imale od cele umetniče scene  koja nam je dala motivaciju da krenemo pre dve godine u ove vode i napravimo mostove među umetnicima širom sveta, i naših i stranih. Proslavili smo drugi rođendan, prohodali smo i sad nema stajanja, idemo dalje...jer nije mala stvar kada nam je Zoran Modli dao prvi podršku. Javljali su se ljudi sa svih meridijana, iz Evrope, Amerike, Argentine.. Malo li je za dve godine?

To sve je uticalo da i sama redakcija obrati pažnju na naš rad, tako da smo ubrzo dobili još jednu emisiju, tako da se dva puta po 60 minuta u etru Kanala K čuje emisija RADIO KRUG na srpskom, ali i na svim svetskim jezicima. Zahvalni smo svim ljudima koji podržavaju, na prvom mestu redakciji Kanala K, jer omogućuje svima nama da se na maternjem jeziku obratimo publici u švajcarskim medijima, a to nije mala stvar", kaže Violeta Aleksić.

Tanja Radojević dodaje da im je upravo sve to davalo snagu i podsticalo kreativnost:

"Nedavno smo imali u gostima i nacionalnu televizuju Švajcarkse - SRF1 koji su za emisiju „Schweiz aktuel" napravili prilog o našem radu u vreme pandemije... Izveštavali smo o stanju i u matici i u Švajcarskoj. Pratimo sve događaje iz kulture, što daje doprinos integraciji, a istovremeno i predstavljamo svoj narod."

Radio Krug je jedan od organizatora raznih kulturnih događaja, promocija predavanja, rok žurki, mini-koncerata u Srpskom kulturnom društvu i Volkshausu - Gradskoj kući u Cirihu.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво