Velika šansa i za srpsku dijasporu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u glavnom gradu SAD na razgovorima Beograda i Prištine uz posredstvo Bele kuće. Aleksandar Žigić je za emisiju "Srpska razglednica iz Amerike" pitao u Vašingtonu predsednika Vučića koja je njegova poruka za srpsku dijasporu u Americi kao i šta planira da poruči predsedniku SAD Donaldu Trampu na sastanku u Ovalnom kabinetu.

"Vi koji živite ovde ste dobro shvatili šta bi značilo da, recimo, DFC (Međunarodna razvojna finansijska korporacija) otvori kancelariju u Beogradu. To je strašan signal za sve američke investitore, posebno za naše ljude koji ovde žive, da dođu u Beograd, da dođu u Srbiju. Jer, ako se to dogodi, mislim da nigde drugde na Balkanu, neće biti kancelarije DFC, osim u Beogradu. To je strašan signal za američke investitore, kao i za naše investitore, da je Srbija dobro mesto za investiranje, ali ne mogu još to da vam potvrdim. Kao što kaže i ministar Mali, to je izvanredana vest i za investitore i za kreditni rejting. To dodatno podiže međusobne odnose Srbije i Amerike, postajemo mnogo interesantniji za američko tržište kapitala i njihove biznismene, a to naravno, i naši ljudi moraju da iskoriste", rekao je, između ostalog, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu.

Predsednik Vučić je potvrdio i tom prilikom da nema bojazni da će potpisati bilo kakav dokument u kojem postoji priznanje nezavisnosti Kosova, i da je to jasno rekao i albanskim i američkim sagovornicima.

 

 

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво