Čileanac Eksekjel: Nikad dosta Srbije

Čileanac Eksjekel Videla već godinu i po dana putuje Srbijom. Očaran je našim gostoljubivim narodom i divnom prirodom. Ovih dana bio je u selu Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gde ga je ugostila porodica Nedeljković.

Pitali smo Eksekjela za dalje planove.

"Moji planovi su, naravno, da istražujem Srbiju iz drugog ugla, iz ugla jednog Čileanaca koji je stigao bukvalno sa kraja sveta.

Moja putovanja po Srbiji su povezana sa jednom velikom odlukom koju sam doneo u prošlosti. Počeo sam da istražujem Srbiju zbog moje avanturističke duše. U to vreme malo sam znao o Srbiji i nikad nisam mogao da pretpostavim da bih se toliko zaljubio u njenu prirodu, kulturu, gostoprimstvo, koje ima srpski narod. Toliko, da živim ovde već godinu i po dana i nemam plan da se vratim.

Srbija je neverovatna što se tiče istorije, naroda i prirode. Putovao sam od Bačke Palanke do Zaječara, od Subotice do srca Srbije - Kosovo na jugu i sve ove destinacije su bile neverovatne, jer sam putujući naučio više o Srbiji. Planiram da nastavim da istražujem i upoznam više lokalnih ljudi i naravno, da pokažem lepote Srbije Čileancima i ostalom hispanskom svetu", kaže Eksekjel za RTS.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво