Radio Avala iz Čikaga svakodnevno preko interneta

Radio Avala Čikago počinje da od 1. aprila svakodnevno uživo emituje jednočasovni program preko interneta na srpskom jeziku iz studija u Čikagu, od 13 do 14 sati po lokalnom vremenu. Program je namenjen slušaocima u ovom gradu kao i širom Amerike, Kanade, Evrope i Australije.

"Rešili smo da uvedemo svakodnevni program zbog situacije sa korona virusom, jer je puno novih informacija u Čikagu, Americi i celom svetu na dnevnom nivou.

Želimo da ljudi ovde budu pravovremeno informisani, da dobiju informacije iz sredine u kojoj žive, ali i iz Srbije, Republike Srpske i celog regiona, da čuju kako je njihova rodbina. Planiramo i uključenja lekara koji mogu dati savete slušaocima kako se čuvati od korona virusa, i to na srpskom jeziku, kao što to radi doktorka Biljana Pavlović, redovna saradnica programa. Takođe, javljaju nam se i doktori Željko Atlagić, Ljuba Stojiljković, Nebojša Knežević i drugi.

Očekujemo i uključenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve, predstavnike organizacija i udruženja, kao i sve one koji mogu dati validne savete ljudima o adekvatnom ponašanju u ovo vreme, predstavnike Ambasade Republike Srbije, generalnih konzulata, advokata, poreske stručnjake i drugih.

Iz Beograda se redovno javlja urednica i voditeljka Radio Beograda 1, Dragana Živojnović. Pozivamo slušaoce iz cele Amerike, Kanade, Evrope i Australije da nam se jave i prenesu kako je u njihovim sredinama. Rado ćemo ispuniti i muzičke želje", kaže za RTS Aleksandar Žigić, urednik i voditelj programa.

Program se može pratiti besplatno preko aplikacije Radio Avala Čikago za ajfon telefone i tablete kao i za android uređaje i takođe na sajtu radioavala.com.

Za sada je u planu da se program emituje svakodnevno tokom aprila. Emisija se takođe može čuti subotom na stanici WNDZ na 750 kiloherca na srednjim talasima, kao što je slučaj već više od 10 godina.

Za sve informacije možete se javiti putem telefona u Čikagu na 1-224-286-4383 ili putem elektronske pošte na radio@radioavala.com.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво