Inzbruk: SPOJI na raspolaganju starijim i nemoćnim sugrađanima

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk (SPOJI) ponudila je pomoć svim starijim i nemoćnim osobama u ovim karantinskim danima koji su na snazi i u Austriji.

Pismo podrške humanitarne organizacije SPOJI prenosimo u celini:

"Draga braćo i sestre,

Poštovane dame i gospodo,

Svima nama je najkasnije sada jasno da smo se našli u veoma ozbiljnoj krizi izazvanom koronavirusom (COVID-19). Republika Austrija je rano prepoznala ozbiljnost situacije i preduzela neophodne mere kako bi zaštitila stanovništvo.

U međuvremenu su zatvorene škole, univerziteti, ugostiteljski objekti, prodavnice, čitave regije su stavljene u karantin, zabranjena su putovanja, mnoge firme su svoje radnike poslale da rade od kuće gde god je to moguće, a najnovija mera je ta što svi mi moramo ostati u svojim domovima i svesti socijalne kontakte na minimum, kako bismo svi zajedno pomogli u usporavanju širenja virusa.

Svi znamo da su najugroženiji među nama starije osobe kao i oni sa oslabelim imunim sistemom.Takvih sugrađana je mnogo, te smo odlučili da kao humanitarna, hrišćanska i društveno odgovorna organizacija, pružimo podršku najugroženijim stanovnicima grada Inzbruka, kojima je otežano da napuste svoje domove da bi otišli u nabavku ili do apoteke, kako se ne bi izložili opasnosti od virusa.

Mi se stavljamo na raspolaganje da im pomognemo u tome i ujedno pozivamo i sve članove i prijatelje naše organizacije da nam se priključe u ovoj misiji za dobrobit našeg grada u kojem smo rođeni, odrasli, u kojem živimo i koji je mnogo toga pružio nama i našim porodicama!

Javite nam se putem jednog od sledećih brojeva ukoliko Vam je potrebna pomoć i podrška ili ukoliko želite da se priključite ovoj akciji:

0676 / 664 84 40 (Filip)

0650 / 702 74 77 (Oliver)"

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво