Pomoć Fonda dijaspore Srbima na KiM

Fond dijaspora za maticu uplatio je 10 000 evra, odnosno 1.178 400, 00 dinara, urgentne pomoći za ublažavanje teške humanitarne situacije Srba na Kosovu i Metohiji.

Ova pomoć usledila je kao odgovor na Apel vladike Eparhije raško-prizrenske Teodosija, da se pokrene široka akcija sakupljanja humanitarne pomoći svima koji su ugroženi ekstremnim nametima na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a posebno Srbima na severu Pokrajine, saopštavaju iz Fonda dijaspore za maticu.

Ova pomoć Fonda dijaspore je namenjena za nabavku najpotrebnijih životnih namirnica i lekova i realizuje se preko Eparhije raško-prizrenske.

Fond dijaspora za maticu već pune tri godine svakog meseca izdvaja po 100 000 dinara za nabavku osnovnih životnih namirnica za potrebe Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, koje funkcionišu pod patronatom Eparhije raško-prizrenske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво