Kros RTS-a u Atini tradicija zdravog duha

Jedanaesti kros RTS-a održan je na stadionu Sportskog društva "Panionios" u Atini. Više od stotinu dece Prve dopunske škole na srpskom jeziku iz četiri škole - atinskih opština Halandrija, Glifada, Pankratija i Iliupolisa - trčalo je sa još oko pola miliona dece iz škola u Srbiji i dopunskih škola u dijaspori.

Sportski duh i dugogodišnja tradicija Krosa RTS-a u Atini, privukli su decu iz Sportskog društva Panionios da učestvuju u sportskim igrama, zajedno sa našim mališanima, javalja za Program za dijasporu RTS-a Olivera Vukosavljević.

Kros je otvorio gospodin Kokaliaris, koji je u Klubu nadležan za atletiku, istakavši da je zadovoljstvo imati jedan srpski sportski praznik na svom terenu. Organizacija Krosa, za koju je već godinama zadužena Željka Lakić, bila je odlična. Ona je naglasila da je kros, koji je jedan od svetionika srpstva u dijaspori, dobar način da se deci približi sport.

Deca iz Prve srpske dopunske škole i AK Panionios najpre su se zagrevala pod nadzorom pet trenera iz Kluba, posle čega je usledilo takmičenje.

Na veliko oduševljenje dece, ovoga puta su, osim trka, organizovane i različite atletske igrice: skok u dalj bez zaleta, bacanje lopte, bacanje koplja... Ceo program je trajao oko dva sata, na zadovoljstvo dece, ali i roditelja, koji su tu priliku iskoristili za jedno od retkih druženja.

Svi učesnici su na kraju takmičenja dobili medalje, koje je obezbedio Savet roditelja škole. Sportski praznik u organizaciji Prve srpske dopunske škole u Atini, svojim prisustvom podržali su mnogi roditelji, rukovodstvo kluba Panionios i predstavnik Ambasade Republike Srbije konzul Milan Vukosavljević, koji je predstavnicima Kluba uručio poklone, knjige Turističkog saveza Srbije.

Prva srpska dopunska škola u Atini je jedina institucija u kojoj se, po programu Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Srbije, uče srpski jezik, istorija i kultura. Okuplja 80 dece koje uči nastavnica Biljana Turanjanin Nikolopulos.

Kros RTS-a je jedna od vannastavnih aktivnosti u kojoj deca učestvuju sa radošću. Organizacija Krosa još jednom je pokazala koliko roditelji cene i podržavaju Dopunsku školu svoje dece.

Velikim zalaganjem svih roditelja, ovogodišnji kros je protekao u pravoj sportskoj atmosferi, a iznad stadiona leteli su baloni sa natpisom Srbija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво