Igramo za Srbiju

U organizaciji nastavnica dopunske nastave na srpskom jeziku Jasne Radojičić, Jelene Todorović Lazić, Jelene Kende i Romane Radović, a uz podršku Generalnog konzulata Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve u Cirihu, brojnih sponzora i prijatelja, u nedelju, 21. juna u sportskoj hali "Im Birch" na Erlikonu (Margrit-Rainer-Strasse 5, 8050 Zürich), biće održana manifestacija za prikupljanje novčanih sredstava za opremanje Ustanove za decu i mlade "Sremčica".

Prepoznatljivo obeležje čitave manifestacije biće kačket sa natpisom Igramo za Srbiju, čijom će kupovinom donirati sredstva za opremanje objekta i radnog centra ustanove u Sremčici. Nastavnici i organizatori manifestacije se nadaju da će i ove godine imati dobar odziv i pomoći još nekome kome je pomoć dobrodošla.

Ovaj humanitarno-sportski projekat, pokrenut prošle školske godine, zamišljen je kao sportski dan i druženje roditelja i dece koja pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku. Organizovan je kao humanitarna akcija sa ciljem sakupljanja sredstava za obnovu i opremanje osnovnih škola, ustanova socijalne zaštite, centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine i drugih institucija i pojedinaca u Srbiji kojima je pomoć potrebna, kao i promocija sporta kao područja pogodnog i za razvijanje nacionalnog i kulturnog identiteta, jačanje trajnih veza sa otadžbinom, uključivanje u javni i društveni život uže i šire zajednice.

Na terenima sportskog kompleksa Juhof u Cirihu,prošlog leta okupilo se preko 300 dece i roditelja iz Švamendingena, Šlirena, Emtler, Dibendorfa, Vintertura, Zebaha, Afolterna, Regenzdorfa. Na terenu su se, kao specijalni gosti, pojavili i javne ličnosti, donatori, predstavnici države. Uz svesrdnu pomoć košarkaškog kluba Korać, fudbalskog kluba Srbija i Saveta roditelja dopunske nastave na srpskom jeziku, organizovano je niz aktivnosti za sve učesnike - od klasičnih sportskih nadmetanja - fudbal, između dve vatre, nadvlačenje konopca, štafetne igre, preko tradicionalnih srpskih dečijih igara ledeni čika, ćorave bake, ulice, tapša, lapša, ko je moj drug, jelečkinje, barjačkinje, krajcarice, do igraonica i likovnih radionica za najmlađe.

Obeležje prošlogodišnje manifestacije bila je majica sa natpisom Igramo za Srbiju, čijom su kupovinom donirana sredstva za obnovu Osnovne škole Borivoje Ž. Milojević u Krupnju.

Akcijom je sakupljeno 4450 franaka, od kojih je ova škola uspela da opremi tri učionice kompletnim školskim nameštajem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво