Читај ми!

Adekvatna TV oprema za siguran prijem

Gostujući u emisiji Radio Beograda “Talasanje”, Tatjana Ćitić, odgovorni urednik redakcije specijalizovanih programa izjavila je da je proces digitalizacije završen 7. juna, ali da i pored toga zajedno sa kolegama sa Radio Beograda Radio-televizija Srbije nastavlja da informiše građane koji nisu spremno dočekali digitalizaciju.

„Proces digitalizacije je završen 7. juna i mi smo se opredelili da zajedno sa kolegama sa Radio Beograda nastavimo informisanje gledalaca o ovom procesu, zapravo o onome šta im je potrebno ukoliko nisu spremno dočekali digitalizaciju", rekla je Tatjana Ćitić.

Ona je dodala da je kampanja koja je trajala od 1. septembra do 7. juna bila dovoljno duga i dovoljno intenzivna, posebno za slušaoce radijskih programa tako da je svako ko je obratio pažnju na ovu temu mogao da čuje šta mu je potrebno.

„Mi smo obavili dva istraživanja, jedno u novembru, jedno u aprilu mesecu upravo da bismo imali neki presek da vidimo koliko su gledaoci televizijskog programa RTS-a informisani o ovoj temi", kaže Tatjana Ćitić i dodaje da je drastična razlika od novembra do aprila meseca, odnosno oko 94 odsto gledalaca je u aprili mesecu imalo kompletnu informaciju i znalo je šta ih čeka.

Tatjana Ćitić je rekla da ima i onih koji su se u međuvremenu opredelili za prijem besplatnog digitalnog signala, a koji hoće da otkažu usluge kod svojih kabl i IPTV operatora jer smatraju da je za kućni budžet mnogo bolje da dobiju besplatan zemaljski signal i da samo posredstvom spoljne ili sobne antene prime jedan paket programa.

„Kada su shvatili da je reč o besplatnom paketu programa gledaocima su bile potrebne informacije i počeli su da nas zovu, zapravo zvali su nas i ranije, ali u poslednje vreme naš telefon 655-16-80 je usijan", rekla je Tatjana Ćitić.

Ona je naglasila da su tokom kampanje putem programa za dijasporu obaveštavani upravo oni koji ovde imaju vikendice ili imaju rođake i koji su voljni da pomognu da kupe dekoder u inostranstvu. Oni su informisani i upozoravani da vode računa da ne može svaki set-top-boks da se koristi u Srbiji, tako da nije bilo negativnih reakcija.

„Ono što je na tržištu u Srbiji to je primenjivo i ima oznaku digital TV. Takvi STB uređaji su i dalje na rafovima. Cene su od 3.000 do 3.900 dinara. Ko ima problema sa prijemom signala na prvom mestu treba da proverima da li je dobro okrenuta antena", kaže Tatjana Ćitić.

„RTS digital koji je bio strateški naziv za celodnevni specijalizovani program kulture i umetnosti je po prelasku na digitalnio emitovanje programa morao da promeni svoj naziv jer nije više jedini digitalni. Umesto RTS digital sada je to RTS 3.", rekla je Tatjana Ćitić.

Ona je dodala da gledaoci sada imaju mogućnost da pored programa RTS1 i RTS2 u paketu prate i program RTS3. Ovaj program je do sredine juna bio isključivo digitalno emitovan u paketima kablovskih i IPTV operatora. Ranije je bio i u Inicijalnoj mreži, ali nikada analogno nije emitovan u Srbiji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво