Читај ми!

Šarp najavio prodaju 8K televizora

Iako je nekoliko kompanija razvilo test modele televizora sa "Super Hi-Vision" rezolucijom, odnosno 8K rezoluvijom, Šarpov televizor je prvi koji će biti komercijalno dostupan. Televizor će biti dostupan od 30. oktobra po ceni od 16 miliona jena (oko 118.000 evra).

8K format pruža rezoluciju koja je 16 puta veća od 1080p rezolucije. Međutim, cena od 118.000 evra će verovatno uticati na prodaju. Očekuje se da će za ovaj model televizora biti zainteresovane pre svega mediji i druge kompanije koje se bave testiranjem formata.

Analitičari su rezervisani po pitanju masovnog usvajanja nove tehnologije.

"Nismo očekivali da prodaja 8K televizora počne pre 2016. godine, a tek posle 2019. godine očekujemo da će broj prodatih modela preći milion jedinica", kaže Abhi Malik, analitičar u IHS-u i dodaje da je japanski emiter NHK jedini koji najavljuje planove za kreiranje i emitovanje 8K sadržaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво