Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u 2016

Radio-televizija Srbije je najgledanija televizija u 2016.godini. Javni medijski servis Srbije je od 366 dana bio najgledaniji čak 342 dana. To je naš najbolji rezultat od kada se elektronski meri gledanost televizije - od 2003. godine.

Radio-televizija Srbije je najgledanija televizija u 2016.godini. Javni medijski servis Srbije je od 366 dana bio najgledaniji čak 342 dana. To je naš najbolji rezultat od kada se elektronski meri gledanost televizije - od 2003. godine.

Skoro tri i po miliona građana Srbije svakodnevno prati emisije Prvog programa. Najgledaniji je na nivou celog dana, kako u opštoj populaciji tako i u svim sociodemografskim kategorijama stanovništva. Tome su doprinele naše stalne emisije koje su godinama, svakodnevno u vrhu liste najuspešnijih, prenosi vrhunskih sportskih događaja i nove emisije svih žanrova.

Sve emisije na rang-listi 50 najgledanijih u 2016, su emisije RTS-a. To su prenosi utakmica sa Evropskog prvenstva u vaterpolu, prenosi takmičenja sa Olimpijskih igara, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018, Evropskog prvenstva u fudbalu i prenosi sa masters kupova Rolan Garos, Majami, Madrid, Australijan Open i London. Na rang-listi najgledanijih su i premijerne epizode domaćih igranih serija Selo gori, a baba se češlja, Ubice mog oca i Gorčilo kao i reprize serija: Čizmaši, Komšije, Montevideo bog te video, Na putu za Montevideo, Montevideo, vidimo se, Bela lađa, Greh njene majke i Ranjeni orao. Među 50 najgledanijih emisija su i Dnevnik u 19.30 i kviz Slagalica.

U poređenju s prethodnom godinom jedino Prvi i Drugi program RTS-a imaju rast gledanosti.

Pored prenosa značajnih sportskih događaja sa evropskih i svetskih prvenstava i Olimpijskih igara, na rang-listi najgledanijih emisija na Drugom programu RTS-a su prenosi zasedanja Skupštine Republike Srbije, prenosi iz Haga - Međunarodnog suda pravde, emisija Život i standardi, domaći partizanski filmovi i drugi domaći filmovi, strane igrane serije, RTS karavan, Naši šetači, Dečja pesma Evrovizije, prenos zasedanja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, crtani film: Džoni Test, Geolinove reportaže, Novogodišnji bečki koncert, Svetske klimatske promene, Voz 671 - Slučaj Štrpci, Trezor.

Radio-televizija Srbije svoj uspeh deli sa gledaocima jer je usklađujući programske sadržaje sa njihovim potrebama i očekivanjima, poštujući svoju publiku i profesionalne standarde uspela da ostvari takav rezultat.
 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">