„Galenika“a.d. ubrzala izgradnju treće Sigurne kuće u Beogradu

Donacijom kompanije „Galenika“a.d. ubrzan je završetak izgradnje treće sigurne kuće u Beogradu.Uključivanje u veliku akciju RTSa, samo je jedna u nizu inicijativa koje je ova kompanija podržala u proteklom periodu.

Društveno odgovorno poslovanje za Galeniku a.d. predstavlja stalnu posvećenost etičnom ponašanju na tržištu i kontinuirani doprinos ekonomskom razvoju, praćen poboljšavanjem života zaposlenih, njihovih porodica, zajednice i društva u celini.

Galenika a.d. ide korak dalje i u skladu sa  „Nacionalnom strategijom razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja u Republici Srbiji" stvara dodatu vrednost u društvu, ekonomiji i životnoj sredini i time donosi korist čitavom društvu.

Takođe, jasno razlikujući korporativnu filantropiju i prosto povinovanje zakonu od društveno odgovornog poslovanja,ova kompanija ga uklapa u celokupnu poslovnu strategiju i na taj način obezbeđuje višegodišnji kontinuitet.

Osim podršker velikom broju akcija drugih aktera, kao što su lokalne samouprave i organizacije građanskog društva, iniciraju, razvijaju i sprovode i sopstvene društveno odgovorne projekte.

Na taj način, njihove akcije nisu stihijske, već su deo strategije, čiji najširi okvir predstavljaju Milenijumski ciljevi razvoja Ujedinjenih nacija.

Iz tog razloga, Galenika a.d.je najviše uključena u mnoge oblasti društveno odgovornog poslovanja: bezbednost i zdravlje na radu, kontinuirano usavršavanje zaposlenih, briga o zdravlju zajednice u kojoj poslujemo, briga o mladima, zaštita dece, razvoj nauke, obrazovanja i sporta, zaštita životne sredine, kao i promocija etičkih poslovnih standarda.

Kvalitetnom realizacijom projekata, na direktan način promovišu i podižu svest šire društvene zajednice o pitanjima društvene odgovornosti.

Galenika podržava razvoj sporta u zemlji, dve godine je generalni sponzor ženskog košarkaškog kluba „Partizan".

Akcija "Očistimo Srbiju" koju je pokrenulo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja podržana je u kompaniji- Galenika poklonila oko dve hiljade specijalnih kutija za odlaganje papira zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u Beogradu.

Povodom svetskog dana belog štapa, u oktobru 2010.godine, u prostorijama Gradske opštine Palilula, predstavnik Galenike a.d.je uručio dejzi aparate najboljim slepim učenicima i studentima koji su se javili na konkurs Saveza slepih Srbije.

Najstarija farmaceutska kompanija pomogla je i donacijom u vrednosti od 3.000.000 dinara otvaranje Roditeljske kuće u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

Galenika se sa istom pažnjom i brigom odnosi i prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Opština Zemun, ima poseban značaj za Galeniku, s obzirom da se ona od svog osnivanja do danas uvek nalazila na njenoj teritoriji. Galenika, takođe, pomaže i ostale institucije, pojedince, ustanove, udruženja, sportska društva, ustanove kulture, i škole u svojoj lokalnoj zajednici.

Ova kompanija kontinuirano izlazi  u susret apelima lokalne samouprave, kako bi život u Zemunskoj opštini svima bio mnogo lakši. Početkom godine kompanija se odazvala apelu MZ Nova Galenika i MZ Batajnica i pomogla da se obezbede novogodišnji i božićni paketići za najmlađe sugrađane.

Osnovnoj školi za decu i omladinu sa oštećenim vidom "Veljko Ramadanović" donirali su sredstva za kupovinu kompleta interaktivne table sa svim potrebnim elementima za izvođenje nastave i na taj način pomogli učenicima da mogu lakše da prate nastavu i savladaju potrebno gradivo.

KUD Branko Radičević iz Zemuna je uz pomoć donacije Galenike  a.d. otputovalo na nastup u Grčkoj..

Tradicionalno dobra saradnja i pomoć pružena je KK Zemun, kako bi se pružila šansa mladim, talentovanim i uspešnim sportistima da njihove karijere jednog dana budu priznate i uvažavane u međunarodnim krugovima.

Stono-teniski klub "Mladost", Udruženje prijatelji dece - Zemun, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu, Zavičajni klub Ličana "Srb", takodje su neke od donacija koje je kompanija obezbedila i na taj način doprinela razvoju lokalne zajednice u kojoj posluje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво