Ministarstvo rada i socijalne politike podržalo akciju RTS

Privodi se kraju humanitarna akcija za izgradnju treće sigurne kuće u Beogradu i kampanja za borbu protiv nasilja u porodici, koju RTS vodi već godinu dana. Akciju su pomogli i građani.

Humanitarna akcija za izgradnju treće sigurne kuće u Beogradu i kampanja za borbu protiv nasilja u porodici, koju RTS vodi već godinu dana, privodi se kraju. Osim velikih kompanija, akciju su pomogli i građani, shodno svojim mogućnostima.

Krajem maja, počeli su radovi na uređenju terena za početak gradnje treće sigurne kuće. Za nepunih mesec dana, kuća izgrađena do druge ploče, a krajem jula do krova.

"Ministarstvo se uključilo u akciju donacijom od 700.000 dinara. Nastojimo da animiramo i druge potrebne donatore da obezbede, što pre, sredstva za izgradnju kuće, s obzirom na to da su kapaciteti dve kuće nedovoljni - ima mesta za po 20 žena, a obično ih ima više od ovog broja", kaže Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike.

U toku su završni radovi, predstoji uvođenje grejanja i izgradnja ograde.

"Ostalo je još nešto da se uradi. Međutim, potrebno je da se prikupi još sredstava, koja mislim da nisu velika. Prema tome, želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj akciji, da kažem da je ovo jedna od najvažnijih akcija koje smo mi do sada radili i da je posao jako brzo urađen", kaže Vesna Stanojević iz Savetovališta za borbu protiv nasilja u porodici.

Liste čekanja na ulazak u sigurnu kuću ne postoje. Kada dođe zima, mnogo više žena tu potraži utočište i spas od nasilja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво