Ponedeljkom u Jutarnjem programu RTS-a: „Rak je izlečiv"

Od ponedeljka 19. februara, u prvom redovnom tematskom bloku „Rak je izlečiv“, posvećenom istoimenoj Nacionalnoj kampanji RTS-a , u okviru Jutarnjeg programa (ponedeljkom u 7.30), novinarke Ana Stamenković i Ivana Božović istražuju, analiziraju, izveštavaju: Da li smo zaista na pragu otkrića leka protiv raka?

Koji karcinomi najviše pogađaju muškarce, a koji žene u Srbiji, koje su to „crne tačke"na našoj mapi? Biće reči i o nasmrtonosnijim oblicima karcinoma, malignitetu kod dece i koliko je zaista medicina napredovala u domenu izlečenja od ove bolesti.

Ivana Božović: „Svake godine, u Srbiji od raka oboli oko 36 hiljada ljudi a više od 20 hiljada izgubi bitku sa ovom bolešću. Kako bi se promenila ova upozoravajuća statistika, Radio-televizija Srbije je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja u januaru ove godine pokrenula integrisanu i sveobuhvatnu Nacionalnu kampanju "Rak je izlečiv", koja će trajati godinu dana. Ciljevi kampanje su informisanje i edukacija građana Srbije o značaju prevencije, pravovremena dijagnostika i odgovarajuća terapija, kako bi kod što više pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani. Kampanja podrazumeva redovno izveštavanje u emisijama RTS- a, preventivne preglede i edukaciju građana širom Srbije kao i raznovrsne društveno- odgovorne inicijative i humanitarne akcije..."

Ana Stamenković: „Ako je dijagnoza karcinom, to ne znači da izgubljenu bitku. Samo ujedinjeni i odlučni na putu ka ozdravljenju, možemo da pobedimo rak. Redovni programski sadržaj „Rak je izlečiv" u Jutarnjem programu RTS-a ponedeljkom, koji ćemo tokom čitave godine pripremati koleginica Ivana Božović i ja- biće posvećen redovnom izveštavanju o malignim bolestima iz svih aspekata ali i svim aktivnostima koje budemo sprovodili (sa Ministarstvom zdravlja i ostalim partnerima projekta) tokom integrisane, sveobuhvatne Nacionalne kampanje „Rak je izlečiv".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво