Читај ми!

Krov za izbegle i raseljene

Znatna sredstva za rešavanje stambenog problema izbeglih i raseljenih obezbeđena su u humanitarnoj akciji, Fondacije "Ana i Vlade Divac", Komesarijata UN za izbeglice i RTS-a, "Da svi pomognemo". Svoj prilog dala je i Kanađanka srpskog porekla Rebeka Mekdonald.

U humanitarnoj akciji "Da svi pomognemo", koja je u toku, prikupljena su znatna sredstva za rešavanje stambenog problema izbeglih u kolektivnim centrima. Akciju organizuju Fondacija "Ana i Vlade Divac", Komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice i Radio-televizija Srbije.

Pomoć u građevinskom materijalu i novcu pristiže od marta. Rebeka Mekdonald doputovala je iz Kanade da bi lično uručila ček od 100.000 kanadskih dolara.

"Ništa nije lepše nego promeniti život jedne osobe. A ako može te da promeniti život par osoba to je još lepše, specijalno ljudima koji potiču iz zemlje u kojoj sam i ja rođena. Ja sam Kanađanka, ali Kanađanka srpskog porekla i ja želim naše ljude da pomognem", istakla je Rebeka Mekdonald.

Snežana Divac, predsednica Fondacije "Ana i Vlade Divac", kaže da je sada u fokusu akcije "Da svi pomognemo" prikupljanje novčanih sredstva ili građevinskog materijala.

"Ovaj ček koji smo dobili od našeg velikog donara i velikog prijatelja Rebeke Mekdonald će pomoći da do tog cilja dođemo brže nego što smo planirali", naglasila je ona.

Akcija "Da svi pomognemo" traje do avgusta. Planirano je da se, tokom njenog trajanja, obezbedi dom za 2.500 izbeglih i raseljenih lica, od kojih mnogi dve decenije žive u kolektivnim centrima.

I vi možete da pomognete

Slanjem SMS poruke na broj 2112 (sa svih mreža mobilnih operatera, vrednost poruke 100,00 dinara. Usluga slanja SMS poruka oslobođena je plaćanja PDV-a)

Pozivanjem broja telefona asocijacije "Fond Ana i Vlade Divac"

011-3910-955

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво