Dačić i Tijanić obišli Avalski toranj

Prilikom obilaska završnih radova na Avalskom tornju ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da će Toranj biti oslonac javnog servisa Srbije. Zdanje će stajati večno kao srpski krajputaš i stražar iznad Šumadije i Beograda, rekao generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić obišli su završne radove na Avalskom tornju.

Pre dolaska na gradilište, Dačić i Tijanić imali su priliku da toranj vide i iz vazduha.

Ministar Dačić je rekao da je Avalski toranj jedan od simbola ili zaštitnih znakova Beograda.

"Ko god dolazi u Beograd navikao je da pre nego što vidi Beograd, vidi Avalski toranj. Sa Avalskog tornja će se videti cela Srbija. Toranj će biti oslonac javnog servisa Srbije, da budno bdi nad svim onim šta se dešava na teritoriji Srbije", rekao je Dačić.

Ministar Dačić je istakao da su mediji neophodna javna kontrola nad radom vlasti i svih drugih državnih organa.

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić je rekao da su dve srpske vlade, dve gradske administracije i RTS obnovili zdanje, koje će stajati večno kao srpski krajputaš i stražar iznad Šumadije i Beograda.

"Zahvalan sam svima koji su pomogli i učestvovali u ovoj gradnji. Zahvaljujem svim ljudima u RTS-u koji su učinili da Beograd ponovo dobije ono što mu pripada uprkos svima i svemu", rekao je Tijanić.

Na tom simboličnom čuvaru Beograda u toku je postavljanje čelične konstrukcije na kojoj će stajati antena sa kojom će Avalski toranj biti visok 203 metra.

Radovi će biti završeni u roku kako bi toranj mogao da bude otvoren 20. oktobra.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво