Avalski toranj nad Beogradom u oktobru

Avalski toranj biće pušten u rad u oktobru. Novi toranj biće ponos svih građana Srbije, istakao ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, gostujući u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije.

Na sastanku Odbora o izgradnji Avalskog tornja, kojim je predsedavao ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, konstatovano je da su sredstva za izgradnju potpuno obezbeđena i da je pomoć prethodne i sadašnje vlade Srbije i grada Beograda bila dragocena.

"Uspeli smo da zaokružimo finansijsku konstrukciju. U oktobru ćemo pustiti Avalski toranj u rad. Biće ponos svih građana Srbije jer smo svi zajedno doprineli da se toranj ponovo digne", rekao je Dulić gostujući u Drugom dnevniku RTS-a.

Na sastanku, održanom prošle nedelje u Vladi Srbije, istaknut je i doprinos Radio-televizije Srbije, koja je svih ovih godina u Jutarnjem programu izveštavala kako teku radovi.

Takođe je istaknut doprinos UNS-a, koji je poveo akciju obnove tornja 2003. godine.

Krajnji rok za završetak radova, koji je produžen zbog vremenskih uslova, dogovoren je za 20. oktobar.  

Radovi se privode kraju, a veliko interesovanje vlada za restoran i prostorije u podnožju tornja. Prostor će biti komercializovan, a zainteresovani mogu da se jave.

Dulić je istakao da je Avalski toranj viši nego što je bio prethodni, što je na neki način pobeda onih koji su uložili mnogo, da Beograd i Srbija ponovo dobiju jedan od svojih simbola.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво