Novi "Teleton" na jesen

Uspešna realizacija humanitarne akcije "Teleton", u okviru koje je prikupljeno 10,5 miliona dinara, obeležena u Valjevu. Odeljenja pedijatrije i neonatologije u osam zdravstvenih centara širom Srbije dobila su neophodne aparate. Novi ciklus "Teletona" kreće na jesen.

Zahvaljujući velikoj dobrotvornoj akciji "Teleton" koju je RTS pokrenuo u saradnji sa Rajfajzen bankom i Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad i socijalnu politiku, valjevski Zdravstveni centar dobio je ultrazvučni aparat.

Zdravstvenom centru u Valjevu bio je najpotrebniji ultrazvučni aparat. Samo u prošloj godini uz pomoć aparata starog 20 godina, pregledano je više od 3.300 trudnica.

"Onaj stari nije imao sve parametre nepohodne da bi se adekvatno procenila trudnoća. Koristi se, ali je ovaj novi mnogo savremeniji, konforniji", rekla je doktorka Ljiljana Vulić.

Zahvaljujući "Teletonu", odeljenja pedijatrije i neonatologije u osam zdravstvenih centara u Srbiji dobila su neophodne aparate.

Direktorka Narodne kancelarije predsednika Republike Tatjana Pašić rekla je da je kupovina i raspodela aparata obavljana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

U akciji  je sakupljeno je ukupno 10,5 miliona dinara, dok je čak 8,5 miliona dinara dao generalni pokrovitelj - Rajfajzen banka.

"Saznanje da smo doprineli našem zdravstvenom sistemu i društvu u celosti, smatramo najvećom satisfakcijom i planiramo da nastavimo sa učešćem u humanitarnim akcijama", rekao je zamenik predsednika IO Rajfajzen banke Zoran Petrović.

"RTS kao jedan od nastabilnijih i svakako najrespektabilniji medija u Srbiji, a i šire, uvek ima dobru nameru da svojim gledaocima, osim najkvalitetnijeg programa ukaže na činjenicu da na nas može da se računa. A to smo dokazali brojnim akcijama poklanjanja", kaže PR RTS-a Duška Vučinić-Lučić.

"Teleton" je osmišljen kao kontakt-šou program u toku kojeg su putem humanitarne telefonske linije gledaoci razgovarali sa javnim ličnostima.

Svaki poziv ili SMS poruka predstavljali su jednu donaciju. Ukoliko i vi želite da pomognete, to ćete moći da učinite već na jesen, kada počinje novi "Teleton".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво