"Teleton" oprema školu u Bujanovcu

Uz pomoć dobrotvorne akcije "Teleton", koju vode Narodna kancelarija, Rajfajzen banka i RTS, osnovna škola "Branko Radičević" u Bujanovcu dobiće opremu za fiskulturnu salu.

Bujanovac je jedan od nekoliko gradova u kojima će se, uz pomoć akcije "Teleton", koju vode Narodna kancelarija, Rajfajzen banka i RTS, nabaviti oprema za fiskulturnu salu u osnovnoj školi Branko Radičević.

Tu školu pohađa više od 1.500 dece, kojima godinama nije održan čas iz fizičkog, kako je to predviđeno školskim programom.

U osnovnoj školi u Bujanovcu sala za fizičko stara više od 35 godina, nikada nije renovirana. Oprema je ili neupotrebljiva ili je nema dovoljno. Umesto parketa rupe, pa beton.

"Školski inventar nam je polomljen, pod je ulubljen a lopte pocepane. Potrebni su nam rekviziti za gimnastiku, strunjače. Krov nam prokišnjava a prozori su polomljeni", rekao je Aranđel Veljković.

Svlačionica u kojoj se godinama bujanovački đaci, pre časa fizičkog presvlače, nema ni toalet, ni vodu.

"Nemamo nikakve uslove da bi odradili jedan čas, kao što bi trebalo da izgleda čas fizičkog vaspitanja. Deca su zainteresovana da se bave sportom, međutim mi stvarno nemamo uslove za rad", navela je profesor fizičke kulture Marija Stojanović.

Akcija "Teleton" đacima škole u Bujanovcu ispuniće želju, mogućnost da časove fizičkog pohađaju, kako kažu, u renoviranoj sali, sa novim koševima, golovima, strunjačama, loptama.

Tatjana Jocić direktorka Osnovne škole "Branko Radičević" u Bujanovcu kaže da će ova akcija školi, deci, nastavnicima i čitavom gradu, koji je orjentisan na školu, značiti puno.

Obezbeđivanje uslova za fizičko vaspitanje je vrlo važno, od 1.500 učenika imamo mnogo talenata, ali im treba pružiti priliku i šansu da to i pokažu", istakla je Jocićeva.

Direktan prenos "Teletona" možete da pratite 6. decembra u 21 čas na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво