"Teleton" – sportska oprema za đake

Da bi se opremile školske sale, RTS i ove godine, u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike i Rajfajzen bankom, organizuje dobrotvornu akciju "Teleton".

Fiskulturne sale u većini škola u Srbiji nisu obnavljane godinama, a učenici često nemaju ni najneophodniju opremu. Da bi u sportski svet zakoračili na pravi način, osnovcima širom Srbije potrebni su koševi, lopte, strunjače i ostali sportski rekviziti. Akcija "Teleton" ima cilj da im to i omogući.

"Teleton" je osmišljen kao kontakt program u kojem će poznate ličnosti odgovarati na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv ili SMS su donacija.

Urednica zabavnog programa Sandra Šuša podsetila je da je "Teleton" svetski format koji postoji 50 godina a da se u poslednjoj deceniji uglavnom vezuje za javne medijske servise.

Koncept gde poznate ličnosti u direktnom tv prenosu razgovaraju sa građanima, a gledaoci svojim pozivima i SMS porukama daju donaciju za određenu akciju koja je uvek namenjena deci, na RTS-u uspešno funkcioniše već tri godine, rekla je Šuša.

Namera organizatora jeste da uz pomoć kompanija i pojedinaca dobre volje opreme fiskulturne sale u 30 najsiromašnijih opština u Srbiji.

"Cilj ovogodišnje akcije je da omogućimo deci da se aktivno i kvalitetno bave fizičkim aktivnostima, da se uče zdravim navikama, da se pravilno razvijaju i rastu", rekla je direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić.

"Teleton" je već obezbedio 50.000 evra, koje je poklonio generalni pokrovitelj akcije, Rajfajzen banka.

Ako i vi želite da učestvujete u dobrotvornoj akciji "Teleton", budite 6. decembra u 21 čas uz Prvi programi RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво