Teleton - za poplavljenu Srbiju

Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, u nedelju, 25. maja, organizuje nacionalnu dobrotvornu akciju "Teleton - za poplavljenu Srbiju".

Cilj osmog Teletona RTS-a je prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama poplava u Srbiji.

TV emisija je na programu u nedelju, 25. maja, od 21 čas na Prvom, Satelitskom, Digitalnom i HD programu RTS-a.

Tokom akcije "Teleton - za poplavljenu Srbiju", u nedelju, 25. maja, građani će moći da se uključe u dobrotvornu akciju i daju svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja. Svaki telefonski poziv biće direktna donacija.

Gledaoci će moći da razgovaraju putem telefona sa onima koje nemaju priliku da sretnu u svakodnevnom životu i da ih pitaju o svemu što žele. Dok budu razgovarali sa gostima u studiju, TV gledaoci će istovremeno biti i humani - svaki poziv ili poruka biće direktna donacija, odnosno doprinos za pomoć postradalima od nedavnih poplava u Srbiji.

Na poziv Radio-televizije Srbije već su se odazvale brojne kompanije i institucije, sa željom da se uključe u osmi "Teleton" RTS-a.

Iznos svih poziva humanitarnog broja telefona iz fiksne telefonije i sva tri mobilna operatera je 60 dinara/poziv, a toliko je i svaki minut razgovora.

Gledaoci programa RTS Satelit, odnosno dijaspora moći će da se uključe i donacijama u skladu sa mogućnostima jer je Vlada Srbije omogućila uplate humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem PayPal servisa iz 193 zemlje i regiona.

Sve pristigle donacije biće upućene direktno na namenske dinarske i devizne račune, koje je otvorila Vlada Republike Srbije za humanitarnu pomoć stradalima u poplavama.

Pored intervjua i uključenja gledalaca, muzičkih numera, novinari RTS-a pripremili su i TV izveštaje i reportaže u vezi sa poplavama u Srbiji.

Voditelji u TV studiju RTS-a na Košutnjaku biće Maja Nikolić i Vladimir Jelić.

Teleton - za poplavljenu Srbiju.jpg

Od sedam dosadašnjih izdanja "Teletona" RTS-a, šest je bilo posvećeno pomoći deci, a jedan žrtvama zemljotresa u Kraljevu. Ovo je osma humanitarna akcija "Teleton" koju organizuje Medijski javni servis Radio-televizija Srbije.

Uključite se i vi. Pomozimo našim sugrađanima - žrtvama poplava!

"Teleton - za poplavljenu Srbiju", nedelja, 25. maj, od 21.00 čas RTS 1, RTS Satelit, RTS Digital i RTS HD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво