Teleton 8. aprila

Radio-televizija Srbije, Narodna kancelarija predsednika Republike i Rajfajzen banka 8. aprila, organizuju veliku Teleton akciju za izgradnju i opremanje prvog Inkluzivnog servisnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

U nedelju, 8.aprila, u 21.05 na prvom programu, Radio-televizija Srbije, zajedno sa Rajfajzen bankom, Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije i Rajfajzen bankom, organizuje još jedan Teleton.

Sredstva koja budu prikupljena u kontakt šou-programu, namenjena su za izgradnju i opremanje prvog Inkluzivnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

Rajfajzen banka i ovog puta se, shodno društvenoj odgovornosti i stalnim partnerstvom sa RTS-om prilikom realizacije Teletona, priključila akciji donacijom od 10 miliona dinara.

Donacija Rajfajzen banke povodom obeležavanja decenije poslovanja kompanije na ovom tržištu, već je uručena Gradskom sekretarijatu za dečju zaštitu, koji će rukovoditi ovom ustanovom.

Human i društveno odgovoran gest Rajfajzen banke, izuzetan je podstrek uspešnoj realizaciji izgradnje i opremanja objekta Inkluzivnog servisnog centra, na teritoriji opštine „Zvezdara" u Beogradu. Centar će omogućiti da se deca sa smetnjama u razvoju uključe u redovne društvene tokove, doprineće jačanju porodičnih kapaciteta a ujedno će obezbediti jednake uslove i prava za sve. Centar će moći da primi šezdesetoro dece uzrasta 3,5 do 6,5 godina.

U emisiji "Teleton" poznate ličnosti odgovaraće na telefonske pozive gledalaca a svaki poziv ili SMS poruka biće direktna donacija.

"Teleton" je kontakt-šou program uobičajen u svetu. Najveće svetske televizijske kuće - CNN, BBC, MTV, PBS , putem "Teletona" prikupljaju sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.
Pored razgovora i uključenja gledalaca, tokom emisije biće emitovane i specijalne reportaže o problemu zbrinjavanja i edukacije najmlađih sa smetnjama u razvoju.

Umetnici beogradskog Pozorišta na Terazijama predstaviće gledaocima Teletona, u formi inserata, najpopularnije predstave ovog renomiranog teatra.

Gledaoci RTS-a koji žele da doprinesu lepšem i sadržajnijem detinjstvu mališana sa smetnjama u razvoju, slanjem SMS-a i pozivom sa mobilne i fiksne telefonije, moći će da se priključe humanitarnoj akciji Teleton, u nedelju 8. aprila na RTS1 od 21 čas.

Rajfajzen banka, Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije i RTS već četiri godine zajedno realizuju dobrotvorni projekat „Teleton", koji je postao sinonim za uspešne i velike humane projekte, koji omogućavaju da se prikupe značajna sredstva za pomoć i podršku najugroženijim društvenim grupama naših sugrađana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво