Снима се нова РТС-ова серија „Група“

„Група“ је назив наше нове серија која се управо снима у Београду. Реч је о амбициозно замишљеној серији у којој се преплићу жанрови и друштвене групе, али су у средитшу приче млади и то тинејџери. Уз познате глумце, „Група“ ће представити нова лица, а аутори кажу циљ им је висок – да буду нови „Сиви дом“.

Како се изборити у суровом свету, када си млад и на животној прекретници – oво питање поставља нова РТС-ова серија Група.

„Као што серија каже, прича је о супротсављању група и борбе кланова, мафије, полиције и мафије и клинци који су колатерална штета“, каже редитељка Јелена Гавриловић.

Креатори серије су Урош Томић и Драган Ђурковић, који су, како би што веродостојније осликали причу и време, окупили сценаристе и редитеље различитих генерација.

Сценарио за Групу су развили Катарина Митровић, Дуња Матић, Страхиња Маџаревић, Мирјана Новаковић, Ђорђе Милосављевић и Гвозден Ђурић. Режију потписују Јелена Гавриловић, Иван Стефановић, Немања Ћеранић, Слободанка Радун.

Редитељ Урош Томић каже да дуго нисмо имали тинејџерску серију, односно тинејџ драму.

Глумац Војин Ћетковић објашњава да се обрађује један распрострањени феномен у нашој земљи, као што је дрога међу малолетницима и у школама.

Он тумачи лик искусног инспектора који се бави дечјом наркоманијом и не преза ни од чега. Главни лик је Гаги, инспектор коме је угрожена репутација, а приватан живот несређен.

„Овде је реч о типу који залази у друге ресоре. Покушава да промени свет, али видећемо да ли ће то да успе“, каже глумац Игор Бенчина.

Уз проверена имена, серија ће представити нову генерацију глумаца и натуршчике. Аутори очекују да Група скрене пажњу на то колико је породица данас важна, али и да, у маниру најбољих крими-серија, привуче широки круг гледалаца који ће после сваке епизоде да поставе питање - „Ко је то урадио?“.

Остали аутори: Снежана Стаменковић Јојић
број коментара 7 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. авг 2019, 18:48) - anonymous [нерегистровани]

Podrska

Serije koje su savremene u prikazivanju drustvenih reslnosti koje cesto ne shvataju ni roditelji dece narkomana i dilera je potrebna i zeljena za razumevanje ko kontrolise i kako se siri narkomanija u zemlji

(недеља, 03. феб 2019, 15:58) - anonymous [нерегистровани]

Razumem da snimate seriju o tinejdzerima, ali da se to poredi sa sivim domom, to je vec smesno.

Za takve stvari vi morate da imate jako ozbiljan pristup, film rane se malo bavio tom tematikom, ali kako je narod bio ...., svi su se palili na negativce, a poruka je bila da ne idu tim putem. Stvar je u tome sto je sam narod kriv, mladi hoce turbo folk, hoce prostituciju, hoce alkohol i da im neko daje novac, nemaju radne navike a vade se na nekog levog. Mladi ne shvataju da sto vise znaju da vise vrede, jednostavno je danas in biti nuklearno glup i ogranicen ko mikro kartica za telefon. Mladost ne opravdava bezumlje i varvarstvo.

(недеља, 03. феб 2019, 09:43) - Rade [нерегистровани]

Stanje nacije

Opet puške,pištolji, nasilje.. nisam siguran, ustvari , siguran sam da ideja ne dolazi iz Šumadije, Vojvodine, Istočne i Južne Srbije.

(недеља, 03. феб 2019, 09:00) - anonymous [нерегистровани]

glupost i sramota.

...ispade da propagirate mafiju i klanove...pobogu......toliko mladih glumaca koji su odlicni...

Sivi dom je bio nesto drugo, sasvim drugo...

(недеља, 03. феб 2019, 00:21) - Бане [нерегистровани]

Пет

Шта се дешава са серијом Пет? За Нову 2018. годину је пуштена пилот епизода и од тада ништа. Да ли је снимање завршено и да ли ће уопште бити приказана цела серија?

(субота, 02. феб 2019, 22:11) - anonymous [нерегистровани]

Dobro, bre, dokle?

Dokle će u ovoj zemlji da se snimaju samo Sivi domovi i prostačke, turbo-folk komedije? Dajte mladima neke inteligentne komedije, romantiku, avanturizam, triler, pa i horor, to vole. Dosta više sa "sve je sumorno oko vas". Kako vi pravite te serije za mlade, tako mladi beže odavde. I pretplaćuju se na Netfliks.

(субота, 02. феб 2019, 20:33) - anonymous [нерегистровани]

?

Tinejdz serija bez ijednog gluma is pod 30, a kamoli ispod 18.