РТС Клуб и ПГП продавнице од понедељка поново раде

После вишемесечне паузе, продавнице ПГП РТС-а и простор вишеструке намене, РТС клуб, од понедељка 31. августа отварају врата за посетиоце.

РТС Клуб већ је афирмисан као продајно, конференцијско, излагачко и место за атрактивне промоције у Светогорској улици. Чине га два мултифункционална, енетријерно различито осмишљена простора. Од августа прошле године па током нешто више од седам месеци рада, у РТС Клубу је одржано више од стотину разноврсних програма, за све узрасте- од промоција музичких издања ПГП РТС- а, конференција, изложби, књижевних вечери и бројних других едукативних и уметничких манифестација.

У једном од простора РТС Клуба је и продавница ПГП издања. Само током првих пет месеци рада тамо су одржане изузетно посећене промоције нових студијских албума Дејана Цукића и бенда Спори ритам, групе Бибер, деби албум групе Драм, пети албум Снежане Берић Екстра Нене, ЦД „Ко лепи сан"- Цунетових ћерки Катарине и Наташе Гојковић а почетком 2020. још неколико, све до марта.

Владимир Граић, директор ПГП РТС-а : „Испоставило се као што смо и очекивали- људи радо долазе у овај наш простор у срцу града- Како због кафеа- књижаре, због продавнице наших издања и наравно због атрактивних промоција, свирки и осталих догађаја. Дуго је трајала ова пауза за нас у ПГП- у. Колико ми је познато, овакав прекид није се десио од почетка рада најстаријег и највећег дикографа на Балкану, што је пуних седам деценија. Као сваки озбиљан издавач и ми смо, у јануару и фебруару по нашем плану за ову годину стартовали како се само замислити може: објавили смо нове албуме Александре Радовић, Сање Илића и Балканике, нове синглове популарне групе Артан Лили и двоструки ЦД са њихова два прва албума, компилацију најлепших песама Сенке Велетанлић. Почетком марта смо представили и нови лого ПГП РТС- а... И онда се десила пандемија. Све је, једноставно, стало. Ипак, нисмо седели беспослени, скрштених руку- у ПГП-овој радњи у Југ Богдановој улици на Зеленом венцу и у ПГП продавници РТС Клуба, у Светогорској- љубитеље музике од понедељка 31. августа очекује итекако употпуњена понуда омиљених и нових издања. Актуелна је и онлајн продаја, у сарадњи са порталом „Мала српска продавница" али и другим партнерима. Тиме је омогућена доступност наших издања и путем „поручивања из фотеље", а љубитељима музике наша издања су доступна и преко најпознатијих светских дигиталних музичких сервиса и платформи." 

Због свакодневне богате и разноврсне програмске понуде, РТС клуб је већ током ових првих годину дана рада, препознат као једно омиљених места поклоника културе и уметности из Београда, Србије и иностранства, као и представника медија који извештавају о најзначајнијим догађајима на културној сцени српске престонице.

Ана Марија Симоновић, координатор програма РТС Клуба: „У наредном периоду очекују нас представљања књига „РТС Издаваштва", стручна вођења кроз сталну изложбену поставку „Мозаик једне епохе", разноврсне трибине, конференције, изложбе, догађаји. О сваком предстојећем скупу, заинтересовани ће бити обавештени и позивани између осталог и путем наших налога „РТС Клуб" на друштвеним мрежама. На тим интернет платформама смо, током паузе у нашем раду због пандемије, такође објављивали атрактивне садржаје који су изазвали изузетну пажњу јавности."

„Што се тиче понуде коју ће посетиоци затећи након поновног отварања продавница ПГП РТС- а у Београду, а осим онога што већ већ чини нашу жанровски разноврсну музичку понуду- обновили смо многа стара издања, бројне компилације и приредили неколико дорада, попут - највећих хитова Ђорђа Марјановића, Мирослава Илића, Предрага Живковића Тозовца, Весне Змијанац, Најлепших дечијих песама и сл. У припреми су и нови албуми великих имена наше популарне музике, попут група „Неверне бебе", „Легенде" и других. Обележићемо и велике јубилеје - YU групи и групи „Зана". Ужелели смо се нових изазова, нарочито оних која нас очекују у 2021. години, када ПГП РТС обележава 70 година од оснивања." - истиче Владимир Граић, директор ПГП РТС-а.

РТС клуб, кефе-књижара ће од 31. августа бити отворена сваког дана од 9 до 21 сат, а радно време конференциско-излагачког дела клуба бити радним данима од 11 до 19 и суботом од 11 до 15 часова. У оба простора обезбеђени су сви препоручени услови и предузете су све превентивне мере здравствене заштите, за несметан, пријатан и безбедан боравак свих посетилаца предстојећих програма у РТС Клубу.

„РТС КЛУБ- место које нас повезује"

РТС клуб обједињује два простора, под истим именом. Један има намену конференцијског, излагачког и промотивног центра Јавне медијске установе, док у другом, посетиоци могу у пријатном амбијенту кафе-књижаре да прелистају, изаберу, погледају или купе нова и стара музичка издања ПГП РТС- а, публикације РТС Издаваштва а понуду употпуњује и специфичан асортиман РТС сувенира.

Оба простора РТС клуба у Светогорској улици, намењена су поштоваоцима културе из Србије али и посетиоцима из иностранства- како доајенима јавне речи и уметности, тако и младим ствараоцима у култури, медијима и уметности, истраживачима и љубитељима који желе да сазнају више о историји и актуелним продукцијским новинама у богатој радној свакодневници Радио Београда, Телевизије, Музичке продукције РТС- а , нових дигиталних платформи и садржаја интерактивне платформе РТС Планета.

Међу догађајима организованим у РТС Клубу који су изазвали посебну пажњу публике током минулих годину дана, су: „Предвечерје с Миром Оташевић", конференција о електронској музици Трећег програма Радио Београда, промоција понзуде платформа „РТС Планета", регионална конференција Радио Београда "Радио на дигиталним платформама", омаж ТВ ствараоцу Синиши Павићу, представљање ТВ серије „Јужни ветар", ТВ филма „Пролеће на последњем језеру", 18. јубилеј емисије „Квадратура круга" аутора Бранка Сранковића, обележавање стоте спроведене акције ТВ серијала и националног хуманитарног пројекта „С Тамаром у акцији", промоција Јутарњег програма „На три воде" Радио Београда, представљање серијала „Трезор"...

Редовно, једном недељно у РТС клубу одржаване су промоције издања РТС Издаваштва, неколико пута месечно и промоције издања ПГП РТС-а, уз мини концере . Веома посећена била су и представљања књига других издавачких кућа попут промоције књиге „Црвена мишица" (у присуству аутора, Виктора Јерофејева), представљања репрезентативне монографије „Маузолеј несавршенства" уз мини изложбу дела Славка Крунића, као и представљања дела „Власник свега нашег" Нине Савчић, издања „Гусларке и свирачице" Иве Ненић, монографије Радована Крагуља, „Шапат испод обешених" Воје Чолановића... 

У простору РТС клуба у претходном периоду одржане су и годишња изложба Женског архитектонског друштва, изложба конкурса „Пјер" компаније „Новости", изложба конкурсних радова студената графичког дизајна Факултета примењених уметности, друштвено - одговорне кампање „Књига солидарности РТС- а", хуманитарна изложба у сарадњи са Удружењем „Плава шкољка", уручење захвалница просветним радницима за најбоље одржану „онлајн" наставу националног конкурса „Магија је у рукама наставника" (у сарадњи са НАЛЕД- ом), као и неколико веома посећених трибинских програма (у сарадњи са „Жад"- ом и Центром за промоцију науке), затим концерти младих талената класичне музике и неколико конференција, комерцијалне намене...

Добро нам дошли!

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво