ЦД са музиком из серије „Немањићи – рађање краљевине“ у продаји од 5. априла

Од четвртка, 5. априла, у продаји ће се наћи ЦД са оригиналном музиком из серије „Немањићи - рађање краљевине“, у издању ПГП РТС-а.

На ЦД-у се налази 25 композиција, од којих су пет традиционали, док је све остале специјално за серију компоновао, оркестрирао и дириговао Драгољуб Илић.

У снимању музике учествовали су Дивна Љубојевић (вокални солиста), Никола Попмихајлов (византијско појање), Тијана Милошевић (виолина соло), Ладислав Мезеи (виолончело соло), Љуба Димитријевић (солиста на старим дувачким инструментима - фрулама, зурлама и крављем рогу), вокална група „Сербиа глобал арт“, Српски византијски хор „Мојсије Петровић“, а продуцент музике је Оливер Јовановић.

У извођењу музике за серију учествовало је још 25 инструменталиста, специјално окупљених за ову прилику у оркестар под називом „Немањићи“.

„Пред вама је музика из серије Немањићи – рађање краљевине, која би, надам се, бар за тренутак требало да вас пренесе у време средњовековне Србије, дворова, битака, савеза, игре моћи, љубави и мржње...“, истиче Драгољуб Илић и додаје да је пред њим био задатак који је тражио одговор – како „озвучити" време и место догађања, како преточити судбине славних Немањића у музику и спојити све са етносом и лириком, епиком и духовношћу нашег народа.

ЦД Немањићи – рађање краљевине, оригинална музика из серије моћи ће да се купи у продавници ПГП РТС-а на Зеленом венцу, Југ Богданова 2, Београд, а информације о осталим продајним местима заинтересовани могу добити ако позову број телефона 011/2547-061.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво